Radu Mazăre, inculpat în trei noi dosare la DNA, pentru abuz în serviciu şi complicitate

Fostul primar al oraşului Constanţa, Radu Mazăre, este inculpat în trei noi dosare, anunţă DNA. Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu, anunţă procurorii.

1170 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre, inculpat în trei noi dosare la DNA, pentru abuz în serviciu şi complicitate

Radu Mazăre, inculpat în trei noi dosare la DNA, pentru abuz în serviciu

Fostul primar al oraşului Constanţa, Radu Mazăre, este inculpat în trei noi dosare, au anunţat, miercuri, procurorii DNA.

Potrivit procurorilor DNA, Radu Mazăre este inculpat într-un dosar, alături de mai mai mulţi angajaţi ai Primăriei Constanţa, printre care şi Decebal Făgădău, care era atunci viceprimar al oraşului, care vizează „construirea, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, în zona centrală a staţiunii Mamaia, a unui imobil în regim P+5E-6E cu destinaţie cazare şi alimentaţie publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizaţii de construire, emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanţa”

În al doilea dosar, fostul primar al Constanţei este cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu. „În luna mai 2007, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, cu încălcarea prevederilor legale, a iniţiat un proiect de hotărâre în vederea vânzării prin negociere directă şi nu prin licitaţie publică, către o societate comercială, a unei suprafeţe de 4.000 mp teren, amplasată în intravilanul mun. Constanţa, zona Lacului Siutghiol. Ulterior, inculpatul a perfectat contractul de vânzare-cumpărare a acestui teren, deşi preţul de 110.000 euro fără TVA (25,25 euro/mp) era vădit mai mic decât cel real (300.305 euro fără TVA). În luna noiembrie 2012, procedând în aceeaşi manieră, inculpatul a permis realizarea unui schimb de terenuri cu o societate comercială în condiţii vădit păgubitoare pentru patrimoniul municipiului Constanţa. Tranzacţia a fost una inutilă şi a reprezentat o formă disimulată de înstrăinare directă (nu prin licitaţie publică) şi la preţuri mult mai mici decât cele reale a unor terenuri ce prezentau interes pentru firma respectivă. Tranzacţia a fost încheiată în forma propusă de inculpat în anul 2018, iar prin această tranzacţie societatea comercială a cedat suprafaţa de 542 mp, evaluată la suma de 15.718 euro, şi a primit la schimb 412 mp, evaluaţi la 76.396 euro”, se arată într-un comunicat al DNA.

Al treilea dosar al lui Radu Mazăre vizează tot vânzare, la preţuri supraevaluate, a unor terenuri. „În perioada 2007-2009, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, cu încălcarea prevederilor legale, a înstrăinat, la preţuri subevaluate (aproximativ 700.000 euro), opt terenuri în suprafaţă totală de aproximativ 6.000 m.p. din domeniul privat al municipiului Constanţa, situate toate în staţiunea Mamaia. În realitate, preţul acestor terenuri se ridica la aproximativ 2.200.000 euro”, mai arată procurorii DNA.

Într-o altă cauză, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 29 de funcţionari din cadrul primăriei municipiului Constanţa, pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici