Radu Stroe: Trebuie să găsim bani pentru viitorul şcolilor de poliţie

Radu Stroe, propus pentru portofoliul Afacerilor Interne, a spus, vineri, că în cazul unităţilor de învăţământ ale MAI va trebui găsită o modalitate prin care să fie atraşi elevi care au disponibilitatea "să contribuie" la pregătirea şcolară.

327 afișări
Imaginea articolului Radu Stroe: Trebuie să găsim bani pentru viitorul şcolilor de poliţie

Radu Stroe (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Radu Stroe a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru a ocupa funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

În timpul audierii sale, Radu Stroe a spus că, în contextul faptului că banii pentru finanţarea unităţilor de învăţământ ale Ministerului de Interne sunt din ce în ce mai puţini, trebuie găsit un instrument de finanţare care să permită cel puţin în următorii doi-trei ani funcţionarea acestor instituţii.

"Primul an e greu, dar vom rezolva. În cel de-al doilea an va trebui să găsim o modalitate de a atrage în zona aceasta pe cei care au şi disponibilitatea de a contribui, nu mult, de a contribui dacă le place meseria, spus popular aşa. Dacă le place, găsim o modalitate, un contract care să ne permită nouă să asigurăm pregătirea pentru ei, iar ei să-şi asigure pregătirea profesională şi să poată intra în sistem. Nu pot da acum mai multe detalii", a spus Radu Stroe în faţa membrilor comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor.

Avizul comisiilor este consultativ, plenul Parlamentului fiind cel care validează mandatul de ministru. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici