Raed Arafat, despre COVID-19: Lumea este într-o fază în care nu mai crede. Sunt îngrijorat

  • Raed Arafat este îngrijorat de evoluţia pandemiei de COVID-19.
  • „Lumea este într-o fază în care nu mai crede”, spune şeful DSU.
  • Acesta atrage atenţia că varianta Delta este extrem de agresivă.
3154 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat, despre COVID-19: Lumea este într-o fază în care nu mai crede. Sunt îngrijorat

Raed Arafat a declarat, luni seara, la un post TV, că oamenii cred că situaţia epidemiologică este stabilă sau nu mai cred în boală, ceea ce nu este deloc bine.

„Clar că lumea este într-o fază în care nu mai crede sau, cel puţin, crede că e ok situaţia. Noi vedem o creştere. Vedem o creştere mare în Europa, vedem o creştere la noi încă mai mică. Toate semnalele ştiinţifice arată că varianta Delta este mai uşor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc nu fac formă gravă a bolii, dar în acelaşi timp sunt studii ale căror concluzii finale încă nu le-am văzut, dar care spun că e posibil ca severitatea şi ajungerea la spital sau la terapie intensivă să fie mai mare decât ce a fost în variantele anterioare. Asta ne face să concluzionăm că vaccinarea este o soluţie foarte bună şi respectarea măsurilor de Sănătate publică este necesară mai departe”, spune dr. Arafat.

Şeful DSU a mai spus că e îngrijorat de faptul că mulţi oameni merg cu mijloacele de transport fără să mai poarte mască.

„Mă îngrijorează că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască. Vedem unii care nu mai poartă mască, nimeni nu îndrăzneşte să le spună că regulile şi legea spun să poţi mască în spaţiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Acolo riscul este foarte mare şi inclusiv la locul de muncă, în birouri trebuie respectate regulile”, a mai spus Arafat.

Acesta a adăugat că, în vreme ce la noi se poate renunţa la mască în birourile în care sunt maxim 10 persoane şi toate sunt vaccinate, în SUA şi vaccinaţii poartă mască în spaţiile închise.

CITEŞTE AICI: Varianta Delta se răspândeşte „cu viteza incendiilor de vegetaţie”. Pacienţii dezvoltă forme mai grave ale bolii? Experţii caută răspunsul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici