Raed Arafat, după relaxarea restricţiilor anunţată de Iohannis: „Pandemia nu a trecut”

  • Arafat a spus că ne vom întoarce la normalitatea de dinainte de pandemie când românii se vor vaccina în proporţie de 60 – 70 la sută.
  • Arafat: „Vaccinarea este „obligatorie şi extrem de necesară” pentru a scăpa de pandemie.”
1855 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat, după relaxarea restricţiilor anunţată de Iohannis: „Pandemia nu a trecut”

Raed Arafat, după relaxarea restricţiilor anunţată de Iohannis: „Pandemia nu a trecut”

Raed Arafat a vorbit despre momentul în care ne vom întoarce la normalitatea de dinainte de pandemie. Şeful DSU a spus că putem atinge acest deziderat când românii se vor vaccina în proporţie de 60 – 70 la sută..

Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat. Şi aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situaţie bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă (putem – n.r.) să vedem că începe să crească”, a spus şeful DSU, Raed Arafat, la Antena 3..

Arafat a afirmat că vaccinarea este „obligatorie şi extrem de necesară” pentru a scăpa de pandemie.

Obligatorie pentru cine doreşte, nu înseamnă că luăm oamenii şi îi obligăm. Obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”, a precizat Arafat, punctând că vaccinarea anti-COVID este voluntară.

Arafat a mai precizat că vaccinarea în număr mare, poate duce la momentul în care  masca nu se mai purta nici în spaţiile închise.

„Cu cât acceptăm, ne vaccinăm şi avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate şi ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spaţiile închise şi să nu ne mai uităm la aspectele cu distanţele şi cu toate aceste aspecte. Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei”, a mai spus Raed Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici