Raed Arafat: Maşini neconvenţionale în locul salvărilor, în zonele afectate de zăpadă

Autorităţile locale şi serviciile pentru situaţii de urgenţă au hotărât ca, în zonele unde este zăpadă mare şi nu pot ajunge ambulanţele, să fie folosite maşini neconvenţionale pentru transportul bolnavilor, chiar şi autovehicule militare, a declarat, miercuri, subsecretarul de stat Raed Arafat.

9 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Maşini neconvenţionale în locul salvărilor, în zonele afectate de zăpadă

Raed Arafat: Maşini neconvenţionale în locul salvărilor, în zonele afectate de zăpadă

Arafat a precizat, pentru MEDIAFAX, că deja autorităţile din judeţul Dolj au pregătit maşini pentru eventuale intervenţii la care nu pot ajunge ambulanţele.

"Din datele autorităţilor din judeţele Caransebeş, Mehedinţi, Olt, Dolj şi Giurgiu nu sunt ambulanţe înzăpezite. În legătură cu unul din cele două decese din Mehedinţi, respectiv cel din Baia de Aramă, autorităţile desfăşoară o anchetă'', a mai spus subsecretarul de stat pentru serviciile de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice.

Potrivit lui Arafat, în orice ţară din lume sunt situaţii când ambulanţele sunt înlocuite cu alte tipuri de maşini care pot ajunge în zonele afectate de calamităţi, căderi masive de zăpadă sau viscol.

''Oricât sunt curăţate drumurile, viscolul aduce zăpada la loc. Ambulanţele nu sunt tancuri. Dacă va fi nevoie, vom cere sprijinul Armatei care să ne pună la dispoziţie maşini speciale pentru transportul bolnavilor. Din păcate, din cauza vremii nefavorabile, nici elicopeterele SMURD nu au zburat zilele acestea. Totuşi, la Târgu Mureş şi Bucureşti, piloţii au încercat aparatele de zbor'', a conchis subsecretarul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici