Raed Arafat: Putem asigura sprijin pentru apa menajeră, nu pentru apa potabilă

  • Secretarul de stat în MAI Raed Arafat spune că IGSU poate asigura apă menajeră, nu şi potabilă, în perioada caniculei.
  • Apa potabilă poate fi asigurată la nivel local, însă autorităţile pot apela la rezerva de stat.
1162 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Putem asigura sprijin pentru apa menajeră, nu pentru apa potabilă

Întrebat, miercuri seara despre raţionalizarea apei sau lipsa apei în unele localităţi, Arafat a răspuns: „vom asigura sprijinul la nevoie pentru apa menajeră, dar nu pentru apa potabilă. Apa potabilă, dacă va fi nevoie, poate fi asigurată sub formă de apă îmbuteliată de către autorităţi şi dacă este nevoie se poate apela inclusiv la hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”.

„Suntem atenţi la acest aspect şi dacă este vorba de apă menajeră putem sprijini. Pentru apă potabilă va trebui să apelăm la alte resurse, inclusiv poate la rezervele de stat pentru a o asigura în localităţile care au nevoie de aşa ceva”.

Întrebat când poate cere o autoritate locală apă potabilă din rezerva de stat, Arafat a răspuns că atunci când are un motiv foarte bine întemeiat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arafat,
apă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici