Raed Arafat va preda la UMF Iaşi: Sper să reuşim performanţe în medicina de urgenţă la Iaşi

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat va fi cadru didactic asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, a anunţat, miercuri, rectorul instituţiei, Vasile Astărăstoae, precizând că Arafat va încerca să coordoneze de la Iaşi o reţea SMURD care să aibă intervenţii şi în Republica Moldova.

908 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat va preda la UMF Iaşi: Sper să reuşim performanţe în medicina de urgenţă la Iaşi

Raed Arafat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut miercuri, în timpul ceremoniei de deschidere a anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, rectorul instituţiei de învăţământ superior precizând că Raed Arafat a acceptat încă din vară propunerea de a deveni cadru didactic asociat la această universitate.

Mă bucură şi mă onorează mult această numire şi sper ca împreună cu Diana Cimpoeşu (medic-şef UPU-SMURD la Spitalul ”Sfântul Spiridon“ din Iaşi - n.r.) să reuşim să realizăm performanţe în această disciplină la Iaşi. Mulţumesc Senatului Universităţii pentru propunerea şi acceptarea mea“, a transmis printr-un mesaj video Raed Arafat, care este plecat la Praga şi nu a putut fi prezent la ceremonia de la UMF Iaşi.

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, a precizat că, împreună cu şeful UPU-SMURD, Diana Cimpoeşu, Raed Arafat va încerca să coordoneze de la Iaşi o reţea SMURD care să aibă intervenţii şi în Republica Moldova.

”Am luat această decizie pentru că vorbim de o personalitate în domeniu care a făcut deja suficiente lucruri. Pentru că poate să dezvolte această disciplină la Iaşi împreună cu Diana Cimpoeşu. Noi am fost primii care ne-am mişcat şi i-am făcut această propunere, iar la Iaşi vom crea un centru de referinţă pentru medicina de urgenţă, care va acoperi şi Republica Moldova“, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Vasile Astărăstoae.

El a precizat că Raed Arafat va veni la Iaşi pentru a ţine cursuri şi se va ocupa de rezidenţi, în prezent fiind încheiat un contract cu UMF Iaşi pentru doi ani.

UMF Iaşi are aproximativ 9.000 de studenţi la cele patru facultăţi ale sale: Medicină Generală, Farmacie, Medicină Dentară şi Bioinginerie Medicală. Dintre aceştia, aproximativ 2.400 sunt studenţi străini din 84 de ţări, de la Burundi şi Somalia la Canada, SUA, Franţa sau China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici