Raed Arafat: Voi analiza situaţia de la Ambulanţa Ilfov, cinci din 12 medici au cerut transferul

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri, că va analiza situaţia de la Serviciul de Ambulanţă Ilfov, după ce aproape jumătate dintre medicii de acolo şi-au cerut transferul la Ambulanţa Bucureşti, din cauza numirii ca manager interimar a unei asistente medicale.

250 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Voi analiza situaţia de la Ambulanţa Ilfov, cinci din 12 medici au cerut transferul

Raed Arafat: Voi analiza situaţia de la Ambulanţa Ilfov, cinci din 12 medici au cerut transferul (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Raed Arafat a spus că a primit un memoriu semnat de cinci din cei 12 medici de la Serviciul de Ambulanţă Ilfov în care aceştia cereau transferul.

Prezent la aniversarea a 103 ani de existenţă a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Raed Arafat a arătat că, în opinia sa, Ambulanţa Ilfov şi cea din Capitală ar trebui să funcţioneze ca un tot unitar, nu ca institutuţii separate, dar că aceste aspecte vor fi discutate ulterior.

Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Ilfov au reclamat numirea ca manager a unei asistente medicale care lucrează în instituţie de 20 de ani, ca personal cu pregătire medie, chiar între timp a terminat studii juridice, dar nu a profesat niciodată în acest domeniu.

Angajaţii nemulţumiţi au spus faptul că, deşi "ieri era asistentă medicală, azi (marţi - n.r.) Florentina Rudeanu este manager la Salvarea Ilfov" şi au anunţat că vor cere transferul de la unitatea unde activează.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, Dorin Voicu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că "nu este nicio problemă" în numirea ca manager interimar a asistentei medicale.

"Nu este nimic ilegal. Ordinul ministrului nu face precizarea ca managerul interimar să aibă pregătire în management sanitar. Doar pentru concursul de manager este nevoie ca un candidat să facă dovada pregătirii manageriale. Mai mult, asistenta medicală are pregătire superioară juridică. Nu este nicio problemă că nu este medic. Este asistent medical şi cunoaşte foarte bine problemele pentru că lucrează de 20 de ani în Serviciul de Ambulanţă Ilfov şi de zece ani este asistent medical şef", a precizat Dorin Voicu.

Acesta a spus că pentru numirea unui manager interimar la Ambulanţă nu are nevoie nici de avizul ministrului, astfel că asistenta medicală Rudeanu, care are pregătire juridică, dar care a lucrat numai ca asistentă medicală, poate fi manager la Ambulanţă.

"Asistenta medicală este contestată de actualii ei subordonaţi, medici primari cu duble specializări în medicina de urgenţă şi medicina de familie'', a declarat Voicu care a adăugat că Rudeanu este director interimar şi că poate fi schimbată oricând dacă dovedeşte incompetenţă.

Directorul DSP Ilfov a explicat că a numit-o pe Florentina Rudeanu în funcţia de manager pentru că actualul manager interimar a cerut concediu două luni, întrucât trebuie să-şi echivaleze studiile.

"Am aflat ca zvon că la Ambulanţa Ilfov va fi numită manager o asistentă medicală. Am luat-o ca o glumă. Azi am aflat că este real. Regret că nu au găsit o persoană care să fie apreciată de colegi. Este păcat că, după scandalul cu furtul de motorină, care încă nu s-a stins, acum avem alte probleme. Sistemul medical de urgenţă are nevoie de profesionişti şi mai ales de oameni de echipă. Dacă noul manager este deja contestat, la numai câteva ore de la numire, nu ştiu ce putem face. Oricum, este o decizie la nivel local. Ministerul Sănătăţii nu a fost consultat", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, subsecretarul de stat pentru probleme de urgenţă, medicul Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici