Rafila, după ce o femeie a născut pe trotuar: o demitere sau o demisie de onoare ar fi morală

O demisie de onoare sau o demitere a managerului Spitalului din Urziceni de către primarul din Urziceni, după ce o femeie a născut pe trotuar, este şi morală şi potrivită, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

251 afișări
Imaginea articolului Rafila, după ce o femeie a născut pe trotuar: o demitere sau o demisie de onoare ar fi morală

Rafila, după ce o femeie a născut pe trotuar: o demitere sau o demisie de onoare ar fi morală

Alexandru Rafila a vorbit despre un principiu care nu poate fi modificat indiferent de câte sancţiuni se vor da în acest caz: „e vorba de principiul care ar trebui să guverneze tot personalul medical: cel al umanităţii, al empatiei, al responsabilităţii. În faţa unui om care are nevoie de ajutor - pentru că nu discutăm despre calificarea profesională a celui care este de gardă, discutăm despre un personaj medical care trebuie să fie cu grijă pentru pacienţi, să vadă ce probleme are pacientul, să încerce să îl ajute, nicidecum să îl îndrume spre ieşirea din spital ca să îl preia ambulanţa. E un lucru foarte serios, foarte grav”.

Dincolo de sancţiuni, Rafila spune că a făcut o teleconferinţă cu direcţiile de sănătate publică ca să le reamintească procedurile şi responsabilităţile tuturor unităţilor sanitare.

Potrivit ministrului, direcţiile de sănătate publică trebuie să găsească cele mai bune căi astfel încât spitalele să fie monitorizate, din toate punctele de vedere.

„Eu cred că o demisie de onoare sau o demitere a managerului Spitalului din Urziceni de către primarul din Urziceni, ca urmare a acestui eveniment scandalos, eu cred că este şi morală şi potrivită şi vine şi ca răspuns la o aşteptare a populaţiei”, a adăugat Rafila.

O tânără a născut pe trotuar, în faţa Spitalului Municipal Urziceni, judeţul Ialomiţa, după ce nu a fost primită la Urgenţe pentru că nu mai erau locuri, potrivit martorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafila,
urziceni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici