RAFO Oneşti şi-a reluat activitatea

Rafinăria RAFO Oneşti şi-a reluat activitatea pentru realizarea programului de modernizare a instalaţiilor, începând de luni, când aproape 900 dintre cei aproape 1.300 de salariaţi ai societăţii se întorc la locurile de muncă, la două săptămâni după ce au revenit la lucru primii 350 de salariaţi.

149 afișări
Imaginea articolului RAFO Oneşti şi-a reluat activitatea

RAFO Oneşti şi-a reluat activitatea

Pe tot parcursul perioadei de semiconservare a instalaţiilor, salariaţii au beneficiat de salarii şi de celelalte drepturi câştigate prin negocierea contractului colectiv de muncă. Pentru a se evita degradarea utilajelor, dar şi alte probleme care ţin de siguranţa acestora, toate instalaţiile din Rafo au fost inertizate şi menţinute sub presiune cu azot, prin utilizarea gazului produs de noua instalaţie de azot din rafinărie.

Programul de modernizare la care se lucrează acum, bazat pe o investiţie de peste 350 de milioane de euro, se va încheia în toamna acestui an.

"Administraţia Rafo Oneşti, cu acordul investitorului, a lansat cel mai greu şi complex program de modernizare şi investiţii aplicat la nivelul societăţii după 1980. Prin proiect şi noua tehnologie, Rafo va renunţa la producţia de benzină, produs excedentar pe piaţa internă şi externă, şi va produce, după modernizare, motorină, gaze pentru chimizare şi produse aromate", a declarat Ion Marian, liderul Sindicatului Rafinorul, din cadrul Rafo Oneşti.

Activitatea rafinăriei a fost oprită în luna februarie 2008 pe o perioadă de doi ani, pentru derularea unui program de investiţii de peste 350 milioane de euro, iar între timp numărul salariaţilor Rafo a ajuns la aproape 1.300.

Citeşte şi:

Rafo Oneşti a plătit toate datoriile către buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici