RAID deasupra României: Peste 50 de francezi fac un tur al ţării cu aparate de zbor uşoare - GALERIE FOTO

Peste 50 de turişti francezi care fac un tur al României cu aparate de zbor uşoare au ajuns, marţi, pe aerodromul din Bistriţa, venind dinspre Moldova, după care îşi vor continua călătoria spre Arad, apoi se vor întoarce în Franţa.

387 afișări
Imaginea articolului RAID deasupra României: Peste 50 de francezi fac un tur al ţării cu aparate de zbor uşoare - GALERIE FOTO

RAID deasupra României: Peste 50 de francezi fac un tur al ţării cu aparate de zbor uşoare (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Turiştii francezi, majoritatea trecuţi de 50 de ani, au aterizat pe Aerodromul Unirea din Bistriţa, venind dinspre Moldova.

Aceştia au fost aşteptaţi de pilotul Tănase Dumitru, care administrează aerodromul şi care le-a dat toate indicaţiile prin staţia radio, astfel încât piloţii francezi să nu aibă nicio problemă la aterizare.

"România este o ţară magnifică. E prima oară când facem acest tur deasupra ţării dumneavoastră şi sper din toată inima că nu va fi ultima oară. Este cu adevărat minunat. Am mai făcut călătorii în Anglia, Germania, Italia. În ţara dumneavoastră am fost primiţi cu multă dragoste. Zburăm dimineaţa şi după-amiaza, seara ne oprim fie la hotel, fie campăm undeva. Programul nostru este şi în funcţie de vreme. În total sunt 28 de aparate de zbor şi ca turişti suntem peste 40. Unii zboară singuri, alţii în cuplu cum suntem noi. În plus, mai avem cu noi şi asistenţa tehnică. Ca urmare suntem peste 50 de persoane în total. Am început turul în România de o săptămână. Am început miercurea trecută şi îl terminăm miercurea asta la Arad, după care ne întoarcem acasă", a declarat o turistă originară din Lourdes.

O altă turistă a spus că România i se pare o ţară "tare frumoasă" şi că i-a plăcut enorm Delta Dunării.

"Eu sunt pilot de motoplanor. Venim din Franţa şi facem turul României. Este o ţară foarte diversificată ca relief. Am văzut munţi, câmpii, dealuri superbe. A fost foarte bine totul până acum. Ne vom încheia turul la Şiria şi apoi traversăm Ungaria, Austria şi Germania şi apoi ajungem acasă. Suntem într-o călătorie cu un grup de amici. Avem obiceiul să facem raiduri, cum le numim noi, şi ne ducem într-un an într-o ţară, în alt an în altă ţară. Regret că nu am putut întâlni mai mulţi oameni din România. Nu am avut contact cu foarte mulţi, fiind mai mult în zbor, dar mi-au plăcut enorm. Românii sunt într-adevăr ospitalieri şi amabili", a spus turista franceză.

Turiştii au zburat cu avioane uşoare, motoplanoare, dar şi cu girocoptere, aparate de zbor asemănătoare unor elicoptere, pe care le-au şters cu grijă la aterizare, exerciţiu obligatoriu pentru siguranţa zborului.

Pilotul Tănase Dumitru a declarat corespondentului MEDIAFAX că, înainte să aterizeze la Bistriţa, doi dintre francezi au venit în recunoaştere ca să afle ce pot face şi abia după ce au aflat despre oportunităţi au anunţat că vor trece şi prin Bistriţa.

"Eu mă bucur enorm pentru că Bistriţa e vizitată de 50 de persoane care au venit din Franţa să se bucure de priveliştea judeţului nostru, să-şi cheltuiască banii aici. Sper să înţeleagă tot mai multă lume cât de important este să extindem aerodromul şi să devenim un punct pe harta europeană. Aerodromul are doi ani de la inagurare, iar acesta este cel mai mare grup de turişti care a venit deodată la noi. Sper să fie doar începutul", a spus Tănase Dumitru.

Aerodromul Unirea funcţionează din 2011 pe o suprafaţă de 25.000 de mp în zona Dealul Cocoşului. Aerodromul este dotat cu balizaj de zi, canal de colectare a apei de pe versanţi, cămine de dren, are un hangar mic, ministaţie meteo etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici