Rămas bun, Doina Cornea! Clujenii îi aduc un ultim omagiu la Catedrala Greco-Catolică

Clujenii aduc, duminică, un ultim omagiu Doinei Cornea, la sicriul cu trupul neînsufleţit depus în Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca, unde episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, împreună cu un sobor de preoţi, va oficia un parastas de pomenire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1372 afișări
Imaginea articolului Rămas bun, Doina Cornea! Clujenii îi aduc un ultim omagiu la Catedrala Greco-Catolică

Rămas bun, Doina Cornea! Clujenii îi aduc un ultim omagiu la Catedrala Greco-Catolică

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Doinei Cornea a fost depus, duminică, de către membrii familiei, la ora 15, în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din Catedrala Greco-Catolică din Piaţa Cipariu din Cluj-Napoca, dedicată Martirilor şi Mărturisitorilor secolului al XX-lea, pentru toţi cei care doresc să-şi ia bun rămas de la fosta disidentă a regimului comunist.

Prin faţa catafalcului trec persoane care îi aduc Doinei Cornea un ultim omagiu, flori şi se roagă pentru sufletul acesteia. În aulă sunt proiectate pe un ecran fotografii din viaţa fostei disidente, alături de fostul rege Mihai I, de Corneliu Coposu, de familie.

De la ora 17,30, va avea loc oficierea unui parastas de pomenire de către episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, alături de un grup de preoţi.

Sicriul va rămâne, duminică, în Catedrala Greco-Catolică până la ora 21.

Reprezentanţii familei Doinei Cornea au anunţat că luni, între orele 9 – 14,30 sicriul cu trupul neînsufleţit al acesteia va fi expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj-Napoca, unde, la ora 12,30 va începe slujba religioasă oficiată de preoţi greco-catolici în frunte cu PS Florentin Crihălmeanu.

La ora 14,30 cortegiul funerar se va îndrepta spre Cimitirul Central unde va avea loc înhumarea la ora 15.

Clopotele bisericilor de pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla sunt trase zilnic la ora 12, în zilele de 5, 6 şi 7 mai în memoria Doinei Cornea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici