Ramzan Kadîrov a numit un puşti care „cunoaşte Coranul de pe rost” în fruntea serviciilor de securitate cecene

  • Liderul cecen l-a pus pe fiul său Adam, în vârstă de 15 ani, într-un post crucial.
  • Decizia liderului cecen vine după ce, în septembrie, s-a declarat mândru de băiat pentru că bătuse un prizonier.
  • Tânărul a fost lăudat astfel de deputatul Delimkanov: „Adam cunoaşte Coranul pe de rost, demonstrează succes în sport şi stăpânirea diferitelor tipuri de arme: este un exemplu excelent pentru semenii săi”.
1213 afișări
Imaginea articolului Ramzan Kadîrov a numit un puşti care „cunoaşte Coranul de pe rost” în fruntea serviciilor de securitate cecene

„Îl felicit din toată inima pe Adam pentru numirea sa în funcţia importantă de şef al departamentului de securitate al liderului republicii cecene”, a scris ministrul sănătăţii cecene pe Telegram, după cum a raportat presa rusă cu profil economic Vedomosti.

O numire „absolut logică”, potrivit deputatului Adam Delimkanov, având în vedere că tânărul de 15 ani „cunoaşte Coranul pe de rost, demonstrează succes în sport şi a stăpânit diverse tipuri de arme” devenind astfel „un exemplu excelent pentru semenii săi”.

Adam Kadîrov, decorat pentru „meritele sale” atât în ​​Cecenia, cât şi în Tatarstan, a devenit subiect de controversă în septembrie anul trecut, după ce a publicat pe reţelele de socializare un videoclip în care a bătut un rus arestat pentru că ar fi ars Coranul.

Atunci, tatăl său, cel mai puternic bărbat din Cecenia, şi-a încurajat fiul şi a spus că este „mândru” de comportamentul său. În timp ce autorităţile ruse au preferat să ignore incidentul, în ciuda faptului că în Rusia a izbucnit o controversă, având în vedere apropierea liderului cecen de Kremlin.

Luptător de mic

Kadîrov, care conduce din 2007 republica rusă din Caucaz, cu majoritate musulmană, este acuzat de activiştii pentru drepturile omului că a ordonat răpiri şi crime.

Adam Kadîrov se luptă încă din copilărie: a apărut pentru prima dată în presă în 2016, când, la vârsta de opt ani, a participat la un turneu de arte marţiale mixte (MMA) la Groznîi.

Oficial, copiilor sub 12 ani le este interzisă participarea la competiţii de MMA, iar luptele din Cecenia s-au desfăşurat conform regulilor „adultilor”, adică fără căşti sau apărători speciale de protecţie la nivelul picioarelor.

Toţi cei trei fii ai lui Kadîrov îşi învinseseră adversarii în faţa tatălui lor, la acea vreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici