Raport CE: E necesar un angajament pentru rezultate mai bune în confiscarea averilor

CE notează în raportul privind MCV că va fi necesar un angajament pentru a pune în aplicare noile coduri, pentru a adopta deciziile de restructurare a sistemului judiciar, pentru a consolida politica anticorupţie şi pentru rezultate mai bune în confiscarea averilor nejustificate

196 afișări
Imaginea articolului Raport CE: E necesar un angajament pentru rezultate mai bune în confiscarea averilor

Comisia Europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În perioada următoare va fi necesar un angajament continuu pentru a pune în aplicare noile coduri, pentru a adopta deciziile necesare restructurării sistemului judiciar, pentru a consolida politica anticorupţie şi pentru a se înregistra rezultate mai bune în confiscarea bunurilor a căror provenienţă nu poate fi justificată şi în aplicarea de sancţiuni disuasive în cazurile de incompatibilitate", susţine Comisia Europeană.

Comisia precizează că la următorul raport anual de evaluare din cadrul MCV, din vara anului 2012, Comisia propune efectuarea unei evaluări globale a progreselor realizate de România în cadrul MCV de la aderare.

"În lumina acestei evaluări, Comisia va prezenta propuneri corespunzătoare. Prezentul raport conţine o serie de recomandări specifice menite să sprijine România în pregătirea acestei evaluări globale", notează CE.

Comisia spune că va sprijini în continuare România în acest demers şi va prezenta următoarea evaluare anuală a progreselor în vara anului 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici