Raport CE: Sunt necesare măsuri suplimentare anticorupţie, mai ales în administraţia locală

Comisia Europeană consideră că România trebuie să adopte "măsuri suplimentare pentru prevenirea şi combaterea corupţiei, în special la nivelul administraţiei locale", conform raportului privind progresele înregistrate în urma aplicării MCV.

301 afișări
Imaginea articolului Raport CE: Sunt necesare măsuri suplimentare anticorupţie, mai ales în administraţia locală

Comisia Europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia Europeană precizează că în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) au fost stabilite pentru România patru obiective de referinţă.

Este vorba, în primul rând, despre "asigurarea unui act de justiţie mai transparent şi mai eficient, în special prin consolidarea capacităţii şi a răspunderii Consiliului Superior al Magistraturii", precum şi despre raportarea şi monitorizarea impactului noilor coduri de procedură civilă şi penală.

Al doilea obiectiv vizează "instituirea, astfel cum s-a prevăzut, a unei agenţii de integritate cu responsabilităţi privind verificarea averilor, a incompatibilităţilor şi a potenţialelor conflicte de interese, cu rolul de a pronunţa hotărâri cu caracter obligatoriu, pe baza cărora să se poată aplica sancţiuni disuasive".

Comisia mai solicită ca, pe baza progreselor realizate până în prezent, să fie făcute în continuare "investigaţii profesioniste şi imparţiale în legătură cu acuzaţii de corupţie la nivel înalt".

De asemenea, CE doreşte "adoptarea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea şi combaterea corupţiei, în special la nivelul administraţiei locale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici