Raportul CE privind justiţia din România, prezentat joi

Comisia Europeană va prezenta, joi, raportul privind situaţia justiţiei din România, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei, Mark Gray, într-o conferinţă de presă.

10 afișări
Imaginea articolului Raportul CE privind justiţia din România, prezentat joi

Raportul CE privind justiţia din România, prezentat joi (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Comisiei precizase, luni, pentru MEDIAFAX, că se speră adoptarea raportului pe tema situaţiei justiţiei în România în cursul acestei săptămâni, dar o dată exactă va depinde de discuţiile din interiorul CE.

"Sperăm să adoptăm raportul în cursul acestei săptămâni. Raportul este în stadiul de proiect. CE munceşte la redactarea lui", declara, luni, Mark Gray.

Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, a declarat, joi, că raportul CE pe tema justiţiei va fi adoptat peste câteva zile, maximum două săptămâni, singurele comentarii ale CE pe tema situaţiei justiţiei din România urmând să fie incluse în document.

"Raportul se apropie, urmează în cursul lunii februarie - vorbim de câteva zile, maxim de două săptămâni - adoptarea acestui raport. Tocmai de aceea nu vreau să fac absolut niciun fel de comentariu", a spus Orban, întrebat dacă respingerea în comisia juridică a Parlamentului a dosarului lui Adrian Năstase va influenţa conţinutul raportului.

"Şi, în general, vă reamintesc că singurele comentarii ale Comisiei Europene vor fi regăsite în aceste rapoarte, fie că vorbim de raportul din iarnă, fie că vorbim despre cel din vară care face o evaluare generală a situaţiei atât pentru România cât şi pentru Bulgaria", a adăugat Orban.

CE are programată pentru jumătatea lunii februarie adoptarea şi publicarea raportului privind progresele înregistrate de România şi Bulgaria în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei impus la data aderării.

Comisia nu a anunţat nicio dată concretă pentru publicarea acestui document. Raportul va fi unul intermediar, de natură tehnică, urmând ca în vară CE să publice un raport final, care să conţină o evaluare mai amplă a situaţiei.

Autorităţile de la Bucureşti au anunţat de mai multe ori că şi-au fixat ca obiectiv îndeplinirea condiţiilor pentru ridicarea MCV până la sfârşitul lui 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici