Răpuşi de frig: Cinci migranţi din Bangladesh, la spital în stare de hipotermie după ce au intrat ilegal în România

Cinci migranţi din Bangladesh au ajuns la spital în stare de hipotermie, după ce au intrat ilegal în România, din Ucraina. Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei 5 fac parte dintr-un grup de opt cetăţeni din Bangladesh, care intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

200 afișări
Imaginea articolului Răpuşi de frig: Cinci migranţi din Bangladesh, la spital în stare de hipotermie după ce au intrat ilegal în România

Răpuşi de frig: Cinci migranţi din Bangladesh, la spital în stare de hipotermie după ce au intrat ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din Dorohoi au reţinut în localitatea de frontieră Hilişeu Horia, judeţul Botoşani, opt persoane care nu vorbeau limba română si nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Având în vedere că persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor, acestea au fost conduse la sediul SPF Dorohoi, pentru cercetări.

La sediul sectorului, poliţiştii de frontieră au solicitat un echipaj de prim-ajutor cu ambulanţă, întrucât o parte dintre persoanele depistate se aflau în stare de hipotermie.

În urma controlului medical, cinci dintre cele opt persoane au fost conduse la Spitalul Municipal Dorohoi pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt opt bărbaţi, toţi cetăţeni Bangladesh, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Aceştia sunt cercetaţi acum pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi vor fi predaţi autorităţilor de frontieră vecine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici