Salvaţi Copiii: Rata mortalităţii infantile e îngrijorătoare într-un judeţ din România. Valori triple faţă de media naţională

Rata mortalităţii infantile în judeţul Tulcea (14,8 la mia de copii născuţi vii) este de aproape trei ori mai mare faţă de media naţională (5,8 la mia de copii născuţi vii), anunţă Salvaţi Copiii România.

350 afișări
Imaginea articolului Salvaţi Copiii: Rata mortalităţii infantile e îngrijorătoare într-un judeţ din România. Valori triple faţă de media naţională

FOTO: Facebook Salvati Copiii Romania

Organizaţia începe în regiune un amplu program de combatere a mortalităţii infantile atât prin dotarea cu aparatură medicală vitală a Secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, cât şi prin servicii integrate (medicale, sociale, educaţionale) dedicate mamelor, gravidelor, gravidelor minore şi copiilor până în 5 ani, în comunităţile vulnerabile.

Astfel, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea vor avea la dispoziţie un incubator, un analizor mobil de gaze sanguine cu 500 de cartuşe, patru seringi automate, două pulsoximetre, patru cântare, trei aspiratoare chirurgicale şi un sterilizator cu aer cald, în valoare totală de 35.000 de euro.

Prin echipamentele donate de organizaţie în ultimii trei ani Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, a crescut calitatea serviciilor medicale, fapt care a condus la o scădere a mortalităţii perinatale (primele şapte zile de viaţă).

În anul 2019, la maternitatea din Tulcea s-au născut 882 de copii, dintre care 97 de prematuri şi 61 de naşteri în rândul mamelor sub 18 ani. Anul trecut au avut loc 933 de naşteri, dintre care 107 naşteri premature şi 58 de naşteri în rândul minorelor.

De asemenea, pentru a contribui la reducerea mortalităţii infantile din judeţul Tulcea, Salvaţi Copiii a decis să extindă programul Sănătatea mamei şi a copilului în zonele defavorizate din judeţ. Astfel, vor fi asigurate servicii integrate (medicale, sociale, educaţionale) la nivel local pentru mame, gravide, gravide minore şi copii până în 5 ani, care vor primi suport socio-medical prin facilitarea accesului la servicii de sănătate, de planificare familială şi asistenţă pediatrică.

Până în prezent, 56.000 de beneficiari (mame, gravide, copii 0-5 ani) au fost susţinuţi în cadrul programului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici