Rata şomajului a crescut în luna mai la 7,1%

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost în luna mai de 7,1%, mai mare cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna precedentă şi cu 0,3 puncte faţă de nivelul înregistrat în mai 2014, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

147 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a crescut în luna mai la 7,1%

Rata şomajului a crescut în luna mai la 7,1% (Imagine: Liviu Chirica / Mediafax Foto)

"Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna mai din anul curent este de 646 mii persoane, în creştere atât faţă de luna precedentă (628 mii persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (630 mii persoane). Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,6 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,8% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,2% în cazul celor de sex feminin)", arată INS, într-un comunicat.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,6% pentru luna mai 2015 (6,3% în cazul bărbaţilor şi 4,7% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 73,7% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna mai 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici