Rata şomajului în formă ajustată sezonier a crescut în aprilie la 6,9%

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost în aprilie de 6,9%, cu 0,1 puncte procentuale atât peste cea de la finalul lunii anterioare, cât şi faţă de aprilie 2014, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

142 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului în formă ajustată sezonier a crescut în aprilie la 6,9%

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a crescut în aprilie la 6,9% (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

"Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna aprilie din anul curent este de 628 mii persoane, în creştere faţă de luna precedentă (623 mii persoane), dar în uşoară scădere faţă de aceeaşi lună din anul anterior (629 mii persoane)", arată INS, într-un comunicat.

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,6 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,6% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,0% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,5% pentru luna aprilie 2015 (6,2% în cazul bărbaţilor şi 4,6% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 73,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru aprilie.

Datele se referă la şomajul definit de Biroul Internaţional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, şomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiţii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici