Râul Bistriţa a îngheţat, zăporul format măsoară şapte kilometri

Râul Bistriţa a îngheţat în urma scăderii accentuate a temperaturilor din ultimele 48 de ore, iar zăporul format pe râu măsoară şapte kilometri, gheaţa având grosimi variabile de la 0,3 la 1,5 metri.

182 afișări
Imaginea articolului Râul Bistriţa a îngheţat, zăporul format măsoară şapte kilometri

Râul Bistriţa a îngheţat, zăporul format măsoară şapte kilometri (Imagine arhivă: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

În urma măsurătorilor făcute pe râu duminică dimineaţă, s-a constatat că de vineri gheaţa ce acoperă râul începând cu zona aflată între viaductul de la Poiana Teiului şi podul Ruseni a înregistrat o extindere de trei kilometri.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, pe sectorul de râu cuprins între viaductul Poiana Largului şi Pod Ruseni, fenomenul de zăpor se manifestă pe o lungime de şapte kilometri, cu grosimi variabile de la 0,3 metri până la 1,5 metri, iar în aval de canalul de fugă Pârâul Pântei, pe o lungime de 25 de metri, sunt aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,2 şi 0,5 centimetri, iar din amonte curge zai pe 80 la sută din suprafaţa apei.

Personalul din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ şi personalul din cadrul primăriilor Borca, Farcaşa şi Poiana Teiului monitorizează în permanenţă evoluţia situaţiei pe râul Bistriţa, în amonte de acumularea Izvorul Muntelui.

Din cauza viscolului înregistrat duminică în judeţul Neamţ, nu s-a putut circula pe două drumuri judeţene, DJ 157H Băluşeşti - Itrineşti şi DJ 157A Talpa - Davideni - Văleni - Dulceşti.

Autorităţile judeţene au interzis traficul rutier în zonă, iar duminică echipe de deszăpezire acţioneau pe cele două trasee pentru a fi redeschise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici