Războiul din Orientul Mijlociu: părinţii scriu nume pe picioarele copiilor, pentru a-i recunoaşte dacă mor

Un jurnalist american relatează pentru CNN că practica a devenit comună în ultimele zile.

577 afișări
Imaginea articolului Războiul din Orientul Mijlociu: părinţii scriu nume pe picioarele copiilor, pentru a-i recunoaşte dacă mor

Războiul din Orientul Mijlociu: părinţii scriu nume pe picioarele copiilor, pentru a-i recunoaşte dacă mor

Potrivit imaginilor surprinse de un jurnalist care lucrează pentru CNN, unii părinţi din Gaza au recurs la soluţia de a scrie numele copiilor lor pe picioare, pentru a-i ajuta să-i identifice, în cazul în care micuţii sunt ucişi.

Videoclipurile provin de la Spitalul Martirilor Al Aqsa din Deir Al Balah, aflat în centrul Gazei, un district în care atacurile aeriene israeliene au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Sunt arătaţi un bebeluş şi trei copii ucişi, care au numele lor scrise în arabă pe gambe. Toţi patru sunt întinşi pe tărgi aşezate pe podea într-o cameră care pare a fi o morgă, una care este plină. Nu este clar dacă şi părinţii lor au fost ucişi.

Jurnalistul spune că practica scrierii numelui pe corp a devenit frecventă în ultimele zile.

Au existat scene haotice în mai multe spitale din Gaza în urma atacurilor aeriene, cu spaţiu insuficient pentru a face faţă afluxului de pacienţi.

Imaginile mai arată că în unele părţi ale Spitalului Al Aqsa, care este invadat de pacienţi, răniţii, inclusiv copii, zac pe coridoare pe paturi şi pe saltele improvizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici