Războiul din Ucraina: peste 40 de aşezări au fost atacate în ultimele 24 de ore

Peste patruzeci de oraşe şi sate din Donbas au fost atacate în ultimele 24 de ore, a anunţat armata ucraineană, potrivit CNN.

283 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina: peste 40 de aşezări au fost atacate în ultimele 24 de ore

Statul Major General din Ucraina a precizat că forţele ruseşti încearcă să avanseze la vest de graniţa Luhansk-Donetsk, spre oraşele Bakhmut şi Sloviansk, iar „inamicul a condus o ofensivă în direcţia Verkhnokamianske, cu un succes parţial". Ruşii se aflau, de asemenea, „în zona aşezării Spirne", au adăugat militarii ucraineni.

Verkhnokamianske şi Spirne se află lângă principala autostradă care duce spre vest de oraşul Lisichansk, care a fost ocupat de ruşi săptămâna trecută.

Ucrainenii au mai spus că „ocupanţii avansează în direcţia Vesela Dolyna", care se află în apropiere de Bakhmut.

Reprezentanţii Statului Major General au mai arătat că ruşii folosesc artilerie, mortiere, sisteme de rachete cu lansare multiplă şi lovituri aeriene în încercarea de a elimina apărarea ucraineană.

În altă parte, ucrainenii au raportat noi atacuri de artilerie împotriva unor aşezări la nord de Harkov, iar autorităţile locale au declarat că au existat victime civile într-un atac cu rachete la periferia estică a oraşului.

Administraţiile militare regionale au raportat focuri de armă atât în Sumi, în nord, cât şi la Kyvyi Rih, în sud, fără a menţiona victime.

De asemenea, în sud, forţele ruseşti continuă să bombardeze zone din Herson şi Nikolaiev în încercarea de a recupera teritoriile pierdute recent, potrivit administraţiilor regionale, iar mai multe sate erau „pe punctul de a fi distruse".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
război,
rusi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici