Reabilitarea Centrului Istoric reîncepe săptămâna viitoare, lucrările preluate de Apolodor

Reabilitarea Centrului Istoric reîncepe săptămâna viitoare, lucrările fiind preluate de firma Apolodor, după ce aceasta a câştigat licitaţia privind punerea în siguranţă a lucrărilor, a declarat, duminică, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

103 afișări
Imaginea articolului Reabilitarea Centrului Istoric reîncepe săptămâna viitoare, lucrările preluate de Apolodor

Reabilitarea Centrului Istoric reîncepe săptămâna viitoare, lucrările preluate de Apolodor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Lucrările au fost oprite în urma rezilierii contractului cu firma Sedesa, în septembrie 2009.

Edilul general a spus că intenţionează ca, până la sfârşitul anului 2010, să finalizeze toate cele 16 străzi (utilităţile, mobilierul stradal şi iluminatul public).

În paralel, Sorin Oprescu va începe discuţiile cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a crea cadrul legal necesar reconsolidării faţadelor clădirilor din zonă.

Lucrările de reabilitare a infrastructurii subterane din zona pilot a Centrului Istoric au fost începute de Primăria Capitalei în decembrie 2006. Lucrările de refacere a infrastructurii zonei pilot A din Centrul Istoric au fost întârziate după ce, în timpul săpăturilor, au fost descoperite vestigii arheologice.

Sorin Oprescu declara la sfârşitul lunii octombrie că a reziliat contractul cu firma spaniolă Sedesa, care se ocupă de refacerea Centrului Istoric, din cauza nerespectării termenelor prevăzute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici