Reabilitarea drumului de acces la gheţarul de la Scărişoara

Drumul judeţean care face accesul spre gheţarul de la Scărişoara, din judeţul Alba, cea mai mare peşteră de gheaţă din România, a intrat în reabilitare .

5 afișări
Imaginea articolului Reabilitarea drumului de acces la gheţarul de la Scărişoara

Drumul de acces la gheţarul de la Scărişoara a intrat în reabilitare

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia a repartizat din bugetul judeţului din acest an peste 1,5 milioane de lei pentru repararea drumului de acces spre gheţar, rută care este aproape impracticabilă. Dumitrel a spus că autorităţile din Alba au şi un proiect de modernizare a întregii zone de acces din jurul gheţarului, dar şi amplasarea unor panouri şi indicatoare turistice, însă lucrările nu se vor finaliza decât în 2009 din cauza complexităţii lor.

Potrivit sursei citate, acest proiect de reabilitare a rutelor de acces spre gheţarul Scărişoara se ridică la aproape zece milioane de lei. În primă fază, lucrările au început pe drumul judeţean 750, pe traseul Gîrda de Sus - Ordâncuşa - Gheţari, această rută urmând să fie închisă. Accesul în satele Gheţari, Ocoale, Dealul Frumos, Hănăşeşti şi Dealul Ordâncuş se va putea face pe ruta Gîrda de Sus - Drobeşti - Mununa - Gheţari.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici