Controversa raportului medico-legal. Reacţia BOR, după ce s-a stabilit că bebeluşul din Suceava a murit după botez de pneumonie

Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul care l-a scufundat complet în apă pe bebeluşul de câteva săptămâni din Suceava, în timpul botezului, iar copilul a murit la spital, ar trebui să ofere o reacţie a bunului-simţ, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

2569 afișări
Imaginea articolului Controversa raportului medico-legal. Reacţia BOR, după ce s-a stabilit că bebeluşul din Suceava a murit după botez de pneumonie

Reacţia BOR, după ce s-a stabilit că bebeluşul din Suceava a murit după botez de pneumonie

„Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul respectiv înainte de pronunţarea rezultatelor oricărei anchete şi au cerut, neştiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui să ofere acum o reacţie. O reacţie a bunului-simţ”, spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Potrivit acestuia, un om, cleric sau nu, care trece printr-un „oprobriu public fără să fie vinovat”, merită gestul minimal al unei fireşti reabilitări.

Medicii legişti din Suceava au stabilit că decesul unui bebeluş, în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică şi că acesta a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii, scrie „Monitorul de Suceava”.

Practic, concluziile raportului medico-legal în cazul băieţelului de 6 săptămâni sunt favorabile preotului Alexandru Mazarache.

Familia copilului a anunţat că va contesta raportul medico-legal şi că va înainta şi plângere penală împotriva celor două cadre medicale care îl semnează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici