Reacţia MISA după ce Bivolaru a fost adus în ţară şi încarcerat: Magistraţii francezi au cedat presiunilor politice de la Bucureşti

Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) susţine că decizia prin care Gregorian Bivolaru a fost adus şi încarcerat în România reprezintă un răspuns al "presiunilor politice de la Bucureşti", transmite Biroul de Presă al MISA ca reacţie la aducerea în ţară a liderului mişcării.

2632 afișări
Imaginea articolului Reacţia MISA după ce Bivolaru a fost adus în ţară şi încarcerat: Magistraţii francezi au cedat presiunilor politice de la Bucureşti

Reacţia MISA după ce Bivolaru a fost adus în ţară şi încarcerat: Magistraţii francezi au cedat presiunilor politice de la Bucureşti

"Biroul de Presă MISA apreciază că decizia a fost determinată de faptul că magistraţii din compunerea completului au cedat în faţa presiunilor politice de la Bucureşti, în pofida poziţiei verticale şi neutre a Suediei. Instanţa nu a ţinut cont de statutul de azilant politic al lui Gregorian Bivolaru şi a ignorat cu desăvârşire faptul că autorităţile române i-au încălcat în mod evident domnului Bivolaru drepturile sale fundamentale. Această hotărâre intră în contradicţie cu decizia Guvernului suedez de a nu-l extrăda pe profesorul de yoga către România, în anul 2005, cu drepturile acestuia care decurg din Convenţia de la Geneva şi încalcă de asemenea şi hotărârile recente europene care dovedesc indubitabil practicile deosebit de abuzive şi corupte ale instanţelor de judecată române", se precizează într-un comunicat de presă.

Reprezentaţii MISA susţin nevinovăţia lui Gregorian Bivolaru, precizând că acesta a suferit prejudicii de imagine în urma condamnării.

"Condamnarea şi implicit actuala cerere a autorităţilor române ca Gregorian Bivolaru să fie adus în România, s-a fundamentat în totalitate pe o singură declaraţie luată cu greu sub şantaj, bătaie şi ameninţare şi care ulterior (chiar a doua zi) a fost retractată de minora M. D. Ea a fost, de altfel, una dintre victimele descinderilor abuzive din 18 martie 2004, descinderi ce au fost de curând apreciate de CEDO ca fiind abuzive, iar unora dintre victimele de atunci care au făcut plângeri la CEDO, li s-au acordat despăgubiri ce urmează să fie plătite de statul român, în valoare de 291.000 euro", mai susţine MISA.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost adus vineri din Franţa în România, acesta fiind încarcerat la Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei.

Curtea Supremă din Franţa a decis definitiv la data de 13 iulie să îl extrădeze în România pe Gregorian Bivolaru pentru a îşi ispăşi pedeapsa de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, dispusă în iunie 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004 iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Liderul MISA a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici