Reacţia Patriarhiei, după ce un călugăr a elogiat Mişcarea Legionară: BOR respinge antisemitismul şi xenofobia - VIDEO

Patriarhia anunţă, după ce un călugăr de la Mănăstirea Petru Vodă a fost filmat elogiind Mişcarea Legionară, că BOR dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios, contrară "iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii".

1519 afișări
Imaginea articolului Reacţia Patriarhiei, după ce un călugăr a elogiat Mişcarea Legionară: BOR respinge antisemitismul şi xenofobia - VIDEO

Reacţia Patriarhiei, după ce un călugăr a elogiat Mişcarea Legionară: BOR respinge antisemitismul şi xenofobia

"Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Patriarhia mai informează că a solicitat Arhiepiscopiei Iaşilor să continue să explice monahilor de la Mănăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române pe plan naţional şi chiar internaţional, încât pot afecta inclusiv pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite.

Reacţia Patriarhiei vine după ce călugărul Teodot de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ a fost filmat aducând elogii Mişcării Legionare, la un eveniment de luna aceasta dedicat celor 87 de ani de la înfiinţarea acesteia.

Potrivit înregistrării postate pe youtube, călugărul a ţinut un discurs în cimitirul Ţigăneşti din Ciolpani-Ilfov, unde sunt îngropaţi doi dintre fondatorii Mişcării Legionare.

"Trebuie să avem cu toţii convingerea că Mişcarea Legionară a fost de la Duhul Sfânt (...) Suntem datori să mai salvăm ce se poate salva, şi anume, în primul rând, să ne salvăm sufletele de ispite, de păcate, de tot felul de căderi (...) Să ajutăm pe cei din jurul nostru să ducem mai departe această sfântă Mişcare Legionară", a spus, printre alele, monahul Teodot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici