Reacţia preşedintelui RRA, Ovidiu Miculescu, după eliminarea taxei Radio-Tv: Asistăm la o ambuscadă politică cu scopul de a vulnerabiliza Radioul

Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Radio România, a declarat că "pretinsa discuţie telefonică cu vreun lider de grup parlamentar" invocată de liderul PSD Liviu Dragnea nu a avut loc, precizând că eliminarea taxei Radio-TV duce la vulnerabilizarea instituţiei pe care o conduce.

808 afișări
Imaginea articolului Reacţia preşedintelui RRA, Ovidiu Miculescu, după eliminarea taxei Radio-Tv: Asistăm la o ambuscadă politică cu scopul de a vulnerabiliza Radioul

Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al RRA, după eliminarea taxei Radio-Tv: Asistăm la o ambuscadă politică cu scopul de a vulnerabiliza Radioul

"Contest ferm acuzaţiile domnului Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, susţinute de la tribuna Camerei Deputaţilor. Precizez ca afirmaţiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând (...) Uneori, mărturisesc, am fost chiar vehement, o vehemenţă pe care vă rog să o puneţi pe seama energiei şi speranţelor pe care le-am investit în proiectul radioului public, dar nu am afirmat vreodată ceva ce ar putea fi interpretat ca o ameninţare, oricât de vagă. Mai mult, declar acum, public, că această pretinsă discuţie telefonică cu vreun lider de grup parlamentar, invocată de domnul Dragnea, nu a avut loc şi subliniez încă o dată că toate afirmaţiile acestuia sunt neadevăruri flagrante", a precizat Ovidiu Miculescu, potrivit unui comunicat remis marţi, MEDIAFAX.

Miculescu a mai spus că eliminarea taxei Radio-TV prin adoptarea Legii Dragnea aduce grave prejudicii independenţei instituţiei pe care o conduce, punând radioul în dificultate în ceea ce priveşte misiunea publică pe care o are.

"Dincolo de calitatea mea, de Preşedinte Director General al Radio România, calitate în care mi-am exprimat adeseori îngrijorarea şi dezamăgirea profundă faţă de această măsură (eliminarea taxei radio-TV, n.red.), sunt un om obişnuit şi nu văd cum ar fi putut interpreta oricine, vreodată, oricare din argumentele ridicate de mine în cadrul dezbaterilor ca pe o ameninţare. Am subliniat mereu că această măsură aduce grave prejudicii independenţei şi echidistanţei serviciului public de radiodifuziune şi împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea publică asumată cu 88 de ani în urmă".

Referitor la acuzele aduse de liderul PSD, Ovidiu Miculescu a considerat: "Ceea ce se întâmplă în cazul de faţă este în egală măsură înfricoşător şi revoltător. Asistăm la o incredibilă ambuscadă politică, cu unicul scop de a vulnerabiliza şi, ulterior, acapara politic Radio România. Avem aici, dacă privim cu atenţie, prima ciocnire între ceea ce ar fi trebuit să rămână media publică independentă şi echidistantă pe de o parte şi politică, ba chiar 'realpolitik' pot spune, pe de altă parte. Sensul unei dezbateri - care de fapt nu a existat - despre independenţa media publică a fost deturnat şi reinterpretat politic".

"Se deturnează atenţia de la concepte şi principii şi se încearcă, prin atacuri <<ad hominem>>, manipularea opiniei publice. Primele victime au fost colegii domnului Dragnea, care au votat sub imperiul emoţiei stârnite de această falsă ştire. Următoarele victime vor fi milioanele de ascultători ai radioului public care vor descoperi la un moment dat, probabil prea târziu, că Radio România nu mai este radioul lor, vocea liberă, serioasă, imparţială, echidistantă şi de încredere cu care s-au obişnuit ci doar un subcapitol al unui buget guvernamental", a mai susţinut directorul Radio România.

"Sub rezerva declaraţiilor politice se poate afirma orice despre oricine, iar media publică împinsă în arena unor astfel de dezbateri riscă să piardă mereu, pentru simplul motiv că nu are exerciţiul unui astfel de discurs manipulator, fals, partinic precum cel la care tocmai am asistat", a fost părerea lui Ovidiu Miculescu, transmisă printr-un comunicat al Radio România.

Deputaţii au adoptat marţi Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe, inclusiv taxa Radio-TV, iniţiată de Liviu Dragnea. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, marţi, în plenul Parlamentului, directorului Radioului Public, Ovidiu Miculescu, să spună cum "şi-a permis să îl ameninţe pe liderul de grup PSD" şi i-a cerut să spună dacă a fost numit politic sau nu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici