Reacţii la petiţia „Fără români în funcţii publice”. Ce cred oamenii despre iniţiativa lansată astăzi de ONG-ul autohton FRFP

  • ONG-ul autohton FRFP a lansat joi petiţia „Fără români în funcţii publice”, semnată până la ora 12:00 de 200 de persoane.
  • Pe Facebook, iniţiativa FRFP a generat un val de comentarii pro şi contra, majoritatea românilor fiind surprinşi de propunere.
  • În această seară, la emisiunea ŞTIU de la ALEPH NEWS, începând de la ora 21, poţi vedea un interviu cu iniţiatorii petiţiei Fără Români în Funcţii Publice, care a animat spaţiul public.
5139 afișări
Imaginea articolului Reacţii la petiţia „Fără români în funcţii publice”. Ce cred oamenii despre iniţiativa lansată astăzi de ONG-ul autohton FRFP

Petiţia „Fără români în funcţii publice”, prin care le solicită autorităţilor „crearea unei comisii prezidenţiale care să identifice la nivel mondial cei mai buni specialişti în domeniile de competenţă deficitare din administrarea României”, a adunat, până la ora 12:00, 200 de semnături. 

Pe pagina de Facebook a Mediafax.ro, propunerea FRFP a stârnit reacţii diverse, însă cei mai mulţi utilizatori Facebook s-au simţit amuzaţi de iniţiativă şi au dat „Like”. Mult mai puţini şi-au exprimat furia sau tristeţea, iar alţii s-au declarat şocaţi de petiţie şi au folosit cuvinte dure:

„Da poate de aia e lansată, poate prinde!”, scrie o femeie, în timp ce o altă persoană se întreabă: „V-a prostit sora lui stânga? Că i-aţi făcut capu cît ceapa de apă.”

„O prostie. Corupţia în politică există peste tot, trebuie doar să deschizi ochii şi să te uiţi în ogradă altuia. Nişte nebuni cei ce promovează aberaţiile astea. În ţările musulmane se omoară unii pe alţii pentru putere şi bani. În Rusia, Putin îşi ţine în sărăcie conaţionalii şi îi omoră prin diferite modalităţi subtile. Este o prostie la fel de mare ca şi proştii care au iniţiat-o. Nici nu mă deranjez să distribui asemenea tâmpenie”, afirmă o femeie. O altă persoană i-a replicat: „În curând te vei minuna de câţi adepţi va avea inepţia asta! Asta ca apropo de faptul că românul e deştept! O fi, da` nu mai mult ca oaia!”

CITEŞTE ŞI Reacţii politice după lansarea petiţiei „Fără români în funcţii publice”. Diana Şoşoacă: În spatele iniţiativei sunt Iohannis şi Barna

„Cea mai mare prostie pe care am auzit-o!”, afirmă un bărbat, adăugând că „avem deja doi - Iohannis, Arafat - şi vedem de ce sunt în stare, d-apoi să fie toţi străini în funcţii publice? Doamne fereşte, eu aş propune invers: fără străini în funcţii publice”. Comentariul a declanşat un dialog în care s-au angrenat şi alţi utilizatori Facebook:

  • „Suntem mândri cand romani de-ai noştri ajung în funcţii publice în lume şi ne deranjează că oameni poate cu altă religie şi naţionalitate decât majoritatea sunt implicaţi în conducerea ţării...”
  • „Ai uitat de Fritz de la Timişoara!”
  • „Da, şi Iohannis s-o descurcat de minune, o golit ţara de păduri. De Arafat nu are rost să vorbim! Ascultă-mă, stimată doamnă, dacă noi nu suntem capabili să ne conducem singuri fără străini e vai şi amar de noi pentru că fiecare serveste intereselor …”
  • „Îs mai mulţi da ăştia doi pe care i-am menţionat conduc ţara şi vedem cum o conduc.”

Alţii consideră că este o glumă sau îşi exprimă speranţa că nu se va ajunge într-un asemenea punct:

  • „ A scris-o Werner (Klaus Iohannis n.r.).”
  • „Voi nu sunteţi normali. Asta da caterincă. Hahaha.”
  • „Hihihi....umor negru. E glumă, nu?!”
  • „Dar ce droguri ia băiatul ăsta cu petiţia lui?”
  • „Am crezut că e o autoironie, dar, nu. E plină lumea de demenţi”
  • „Deja este funcţională.Poate, fără români în România.

„Să vedeţi câţi adepti va avea inepţia asta! N-o să vă vină să credeţi”, presimte un utilizator Facebook, în timp ce alte persoane afirmă că ar fi de acord: „Mă, nu ştiu de ce, dar mi se pare destul de ok ideea”; „Tare ! Nici nu mai e nevoie de perete .S-a rezolvat”.

Petiţia „Fără români în funcţii publice!” poate fi semnată AICI.

În această seară, la emisiunea ŞTIU de la televiziunea ALEPH NEWS, de la ora 21.00, poţi vedea un interviu cu iniţiatorii petiţiei Fără Români în Funcţii Publice, care a dus la atât de multe reacţii.

 

Petiţia „Fără români în funcţii publice”. Reacţiile contributorilor Aleph News 

Propunerile făcute de FRFP în această petiţie pot părea ciudate, la prima vedere, dar au început deja să adune susţinători. 

În favoarea iniţiativei s-au exprimat jurnaliştii Sorina Matei, realizatoarea emisiunii Off/ On the record, şi Cristian Hostiuc, director editorial al Ziarului Financiar, care şi-a anunţat susţinerea pentru mesajul anticorupţie şi pro responsabilitate fiscală.

„Eu aş semna o asemenea petiţie. Ar fi un lucru interesant pentru România, nu spun „bun” pentru că acest lucru ar putea fi văzut la final. Puţină lume ştie că mulţi ani am avut la conducerea Bursei de Valori Bucureşti, care este o insituţie semi-publică, un polonez. Bursa de Volori Bucureşti nu avea o expunere internaţională şi acţionarii au adus un polonez. România este o ţară extrem de cosmopolită”, a spus Cristian Hostiuc.

„Eu sunt pro, pentru că important în această petiţie este că va fi eliminată corupţia din viaţa publică şi noi vorbim din 2002, de la înfiinţarea DNA de corupţia la nivel înalt. Am avut tot felul de iniţiative în România care nu au avut succes şi cred că asta este singura şansă. (…) Străinii nu fură, fură doar românii”, a spus Sorina Matei.

Petiţia Fără Români în Funcţii Publice propune un plan radical, dar care vine să întâmpine aşteptări legitime ale cetăţenilor. Valeriu Şuhan, de la Monitorul Siguranţei Cetăţeanului, a vorbit despre această iniţiativă, la Aleph News.

„Evident, sunt contra acestei propuneri. Nu aş putea semna niciodată o astfel de petiţie, pentru că mi se pare că aceasta nu reprezintă numai o jignire teribilă la adresa românilor, dar este şi o mare prostie. Fără doar şi poate nu aş putea semna aşa ceva, mai ales că azi avem 80 de ani de la un masacru teribil care a ucis 3.000 de români la Fântâna albă. Trupele sovietice de graniţă au mitraliat 3.000 de români care încercau să treacă în România”, a afirmat Valeriu Şuhan.

„Sunt contra, nu pentru că aş fi eu cine ştie ce naţionalist convins. E adevărat că nu ne pricepem la funcţii publice. Primul prim-ministru al României a fost asasinat, primul rege al României, născut în ţară, Carol al II-lea ştim în ce situaţie ne-a lăsat. Primul preşedinte al României l-am executat în decembrie. Nu poţi să înveţi dacă nu exersezi”, spune Răzvan Ţupa.

 

Propunerile FRFP

  • Crearea unei comisii prezidenţiale care să identifice la nivel mondial cei mai buni specialişti în domeniile de competenţă deficitare din administrarea României;
  • Angajarea acestora prin concurs de proiecte în funcţii publice de înaltă răspundere ale Statului;
  • Alcătuirea din candidaţii selecţionaţi a unui guvern de uniune internaţională, format din specialişti, cu un premier străin, propus de Preşedinte şi votat de Parlament;
  • Extinderea acestui proces la nivelul administraţiei locale şi a regiilor autonome;
  • Demisia în bloc a actualului Parlament şi organizarea de noi alegeri, în care partidele politice să prezinte electoratului candidaţi străini;
  • Organizarea referendumului pentru mutarea Capitalei la Sibiu. Bucureştiul reprezintă secole de furt şi corupţie levantină. O nouă Românie cere o altă Capitală!
  • Înlocuirea bugetarilor români ortodocşi corupţi cu funcţionari străini, a căror religie impune cinstea în orice situaţie. 
  • Implementarea acestui proiect fără împrumuturi externe suplimentare, nici creşteri de taxe şi impozite. Bugetul actual, scutit de pierderile datorate incompetenţei şi corupţiei, este suficient.  

Potrivit documentului, semnatarii se angajează să „achite în totalitate şi la timp toate taxele şi impozitele actuale, oferind noului guvern mijloacele de a-şi pune noile politici în aplicare”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici