"Realitatea se schimbă când conduci băut" - campanie împotriva consumului de alcool la volan

Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Asociaţia Berarii României lansează campania socială de educare a conducătorilor auto în privinţa consumului de alcool la volan, intitulată "Realitatea se schimbă când conduci".

14 afișări
Imaginea articolului "Realitatea se schimbă când conduci băut" - campanie împotriva consumului de alcool la volan

"Realitatea se schimbă când conduci băut" - campanie împotriva consumului de alcool la volan

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, campania se adresează şoferilor cu vârste între 18 şi 35 de ani din zonele urbane, persoane independente, sociabile şi cu un ritm de viaţă alert.

"Asociaţia Berarii României şi-a propus, încă de la înfiinţare, să acţioneze responsabil faţă de consumatorii de bere din România, promovând consumul cu moderaţie al unor beri de calitate. Iniţierea aceastei campanii de către Berarii României demonstrează angajamentul nostru social şi preocuparea pentru un consum responsabil. Ne dorim ca această campanie să contribuie în special la prevenirea accidentelor", a declarat Mihai Ghyka, preşedintele asociaţiei.

Numărul accidentelor înregistrate pe fondul consumului de alcool, în perioada ianuarie - octombrie 2007, a fost de 390, fiind aplicate peste 20.000 de sancţiuni şoferilor depistaţi sub influenţa alcoolului.

Proiectul se va derula timp de trei ani, începând din februarie 2008, şi reprezintă prima iniţiativă de acest pe termen mediu-lung. Prima etapă, care se va derula până la finele anului, se va concentra pe creşterea gradului de conştientizare a efectelor alcoolului asupra abilităţilor de a şofa.

"Spoturile radio şi TV sunt construite pe ideea că o experienţă plăcută poate deveni îngrozitoare atunci când conduci băut. Este, în primul rând, o campanie educativă menită să responsabilizeze conducătorii auto şi să reducă numărul accidentelor cauzate de consumul de alcool", a spus Attila Gasparik, vicepreşedintele CNA.

"Realitatea se schimbă când conduci băut" este o campanie susţinută şi avizată de Ministerul Sănătăţii şi Familiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici