RECENSĂMÂNT 2011: Bucureştenii pot completa chestionarele online

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor recomandă persoanelor care locuiesc în Bucureşti şi care nu au fost contactate de un recenzor să opteze pentru autorecenzare.

1149 afișări
Imaginea articolului RECENSĂMÂNT 2011: Bucureştenii pot completa chestionarele online

RECENSĂMÂNT 2011: Bucureştenii pot completa chestionarele online (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Recomandarea Secretariatului Tehnic Central al Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor a fost făcută "pentru a intensifica ritmul de înregistrare al datelor în vederea finalizării recenzării tuturor persoanelor şi întregului fond de locuinţe până la data de 31 octombrie", se arată într-un comunicat de presă de joi al Institutului Naţional de Statistică.

"Utilizarea acestei metode se recomandă persoanelor care dispun de utilităţile tehnice necesare şi doresc să furnizeze informaţii statistice prin procedura menţionată mai sus", a precizat INS.

Metoda este descrisă în "Procedura pentru autorecenzare", care va fi disponibilă pe site-ul Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011, la adresa www.recensamantromania.ro, începând de vineri, ora 12.00.

Detalii privind "Procedura pentru autorecenzare" vor fi prezentate vineri într-o conferinţă de presă care va avea loc de la ora 10.30, la sediul Institutului Naţional de Statistică.

În Bucureşti, până la sfârşitul zilei de miercuri fuseseră recenzate 444.090 locuinţe, reprezentând 51,34 la sută din totalul estimat de 865.068, precum şi 1.017.517 persoane. Un ritm mai scăzut a fost înregistrat în Sectorul 1, unde au fost recenzate 35,23 la sută dintre locuinţe, urmat de Sectorul 2, cu 47,89 la sută, Sectorul 3 - 56,02 la sută, Sectorul 4 - 56,08 la sută, Sectorul 5 - 56,50 la sută şi Sectorul 6 - 56,87 la sută.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaiei, a făcut apel la bucureşteni, miercuri, să colaboreze cu recenzorii şi să ofere toate datele, în condiţiile în care Bucureştiul are cel mai scăzut procent al locuinţelor recenzate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici