Reconstituire a dublului asasinat de la Cernavodă

Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre şi ai cărei părinţi au fost omorâţi, a fost dus, miercuri seară, de la sediul Poliţiei din Cernavodă, unde a fost audiat ca principal suspect în cazul uciderii părinţilor fetei, la locuinţa victimelor, pentru reconstituirea asasinatelor.

82 afișări
Imaginea articolului Reconstituire a dublului asasinat de la Cernavodă

Reconstituire a dublului asasinat de la Cernavodă (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Conform unor surse judiciare, Gheorghe Deli-Iorga, prietenul lui Bogdan Mitu, care a recunoscut că i-a ucis pe părinţii tinerei înecate în Dunăre, a fost dus la locuinţa soţilor Garoafă, unde a avut loc dublul asasinat.

Potrivit aceloraşi surse, după reconstituire bărbatul va fi dus din nou la audieri la sediul Poliţiei Cernavodă.

Gheorghe Deli-Iorga, prietenul lui Bogdan Mitu, a fost audiat, miercuri seară, la Poliţia Cernevodă, declarând că i-a ucis pe părinţii tinerei înecate în Dunăre.

"Este principal suspect al anchetatorilor. El şi-a recunoscut săvârşirea faptei, dar declaraţiile lui trebuie probate. El s-a aflat de la început în cercul de suspecţi şi până acum poliţiştii au stabilit că acesta chiar a lipsit câteva ore de la serviciu în data de 3 ianuarie, ziua în care a avut loc dublul asasinat", a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa, Valentin Ştefan.

Conform unor surse judiciare, Gheorghe Deli-Iorga le-a spus anchetatorilor că a mers la părinţii fetei pentru ca aceştia să o convingă să nu divorţeze de Bogdan Mitu. Pentru că şi părinţii fetei doreau divorţul, între aceştia şi Deli-Iorga a izbucnit o ceartă.

Deli-Iorga le-a spus poliţiştilor că tatăl Gabrielei Mitu l-ar fi ameninţat cu un cuţit, iar el i-a luat cuţitul din mână şi l-a înjughiat. Ulterior, Deli-Iorga a ucis-o şi pe mama fetei.

Marţi după-amiază, cadavrul Elenei Garoafă (55 de ani), mama tinerei din Cernavodă care s-a înecat în Dunăre, a fost găsit într-un şifonier din locuinţa femeii. Sub un pat, în beciul casei din locuinţa familiei a fost găsit, tot marţi, şi cadavrul tatălui tinerei din Cernavodă, Petre Garoafă (62 de ani).

Concluziile preliminare ale medicilor legişti arată că părinţii Gabrielei Mitu au fost ucişi cu 25-30 de lovituri de cuţit.

Gabriela Mitu, în vârstă de 22 de ani, a murit luni, după ce s-a înecat în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă au fost sesizaţi, luni, la ora 14.40, că pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră a oprit un autoturism Opel din care au coborât două persoane care au intrat în apă. Ulterior, la o distanţă de aproximativ 50 de metri de autoturism, în apele canalului a fost găsit cadavrul Gabrielei Mitu. De asemenea, s-a stabilit că autoturismul aparţine soţului acesteia, Bogdan Mitu, de 30 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit a fi a doua persoană care a intrat în apă.

Bărbatul a fost căutat, luni, până la lăsarea întunericului, fără niciun rezultat, investigaţiile fiind reluate, marţi, cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa. Scafandrii au căutat trupul bărbatului, dar tot fără rezultat.

În prezent, Bogdan Mitu este dat în urmărire.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa, Valentin Ştefan, a declarat, miercuri seară, că rezultatele necropsiei în cazul Gabrielei Mitu indică faptul că aceasta a fost omorâtă, şi nu că s-a sinucis, iar principalul suspect în acest caz este soţul acesteia, Bogdan Mitu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici