Record de amenzi anunţate după criticile premierului că sunt „terase de fiţe” unde nici personalul, nici patronii nu respectă regulile

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că de la începutul lunii iulie au fost aplicate peste 12.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în valoare de aproape 4,5 milioane de lei. Aproape 900 dintre amenzi au fost date proprietarilor de terase.

2674 afișări
Imaginea articolului Record de amenzi anunţate după criticile premierului că sunt „terase de fiţe” unde nici personalul, nici patronii nu respectă regulile

Record de amenzi: Aproape 900 de terase amendate pentru încălcarea regulilor de distanţare socială

Potrivit unui comunicat al MAI, în perioada 3-10 iulie, au fost verificate la nivel naţional 30.038 de firme şi 119.805 persoane, în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Terasele s-au deschis de la 1 iunie 2020, în al doilea val de relaxare decis de Guvern după restricţiile impuse de epidemia de Covid-19. 

La acţiuni au participat zilnic, în medie, 4.970 de poliţişti, 1.920 de jandarmi, 500 poliţişti de frontieră, 200 de cadre ISU, 1.520 de poliţişti locali, 71 reprezentanţi din cadrul ANSVSA, 39 inspectori ANPC, 110 reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 54 angajaţi ai Ministerului Muncii, 14 oficiali din cadrul Ministerului Transportului şi 11 reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

În total, au fost aplicate 12.199 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.483.896 de lei.

Dintre acestea, 633 de amenzi au fost date firmelor pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, iar 260 persoanelor fizice care au participat la astfel de acţiuni.

De asemenea, autorităţile au mai dat 6.644 de amenzi în valoare de 890.672 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 893 de sancţiuni în valoare de 244.400 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost aplicate 2.707 sancţiuni, în valoare de 925.376 de lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială.

MAI a mai anunţat că la linia TELVERDE (0800800165), dedicată special sesizării neregulilor în contextul COVID-19, au fost primite 185 de apeluri telefonice.

„Sesizările au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 23 judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării sociale. 37 dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor”, se arată în comunicatul MAI.

Mulţumim operatorilor economici din industria HORECA şi angajaţilor acestora care au respectat normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, dar şi tuturor cetăţenilor responsabili care au înţeles importanţa măsurilor de protecţie sanitară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mai,
amenzi,
terase

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici