Record de birocraţie: 14 semnături pe o foaie trimisă de Ministerul Finanţelor

Succesiunea de semnături şi ştampile de pe majoritatea documentelor emise de instituţiile statului nu face altceva decat să acopere incompetenţa funcţionarilor din administraţie, sector din care au dispărut peste 100.000 de oameni anul trecut, dar a cărui reformă nu a schimbat nimic.

45 afișări
Imaginea articolului Record de birocraţie: 14 semnături pe o foaie trimisă de Ministerul Finanţelor

Record de birocraţie: 14 semnături pe o foaie trimisă de Ministerul Finanţelor (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Un articol publicat ieri de Ziarul Financiar a starnit reacţii în randul foştilor funcţionari, care spun că un document emis de un minister poate avea 14 semnături, nu doar 4, cum a prezentat articolul ZF.

"Ascunderea după ştampilă e o boală veche, care nu există numai în Romania. Cu cat sunt mai multe semnături şi ştampile pe un document, cu atat cei care se ocupă de elaborarea lui sunt mai incompetenţi, pentru că fug de responsabilitate", a spus Dumitru Miron, prorectorul Academiei de Studii Economice.

Citeşte mai multe despre semnăturile şi ştampilele din instituţiile publice pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici