Recuperatorii de credite, fantomele şi Scooby-Doo. De ce nu se mai sperie restanţierii

Unele firme de recuperare de creanţe au trecut de la aşa-zisele ameninţări asupra datornicilor la o atitudine mult mai calmă, respectiv la explicarea situaţiei şi la căutarea de soluţii mutual avantajoase, după cum susţin reprezentanţii lor.

47 afișări
Imaginea articolului Recuperatorii de credite, fantomele şi Scooby-Doo. De ce nu se mai sperie restanţierii

Recuperatorii de credite, fantomele şi Scooby-Doo. De ce nu se mai sperie restanţierii (Imagine: Shutterstock)

"Nu vrem să îi speriem pe oameni. Nu suntem fantome. Doar băieţelul meu se teme de fantomele din Scooby-Doo", a declarat Georg Kovacs, director general al companiei de recuperare a creanţelor EOS KSI România.

Condiţiile economice potrivnice, în special tăierile de salarii, au făcut ca suma medie încasată lunar de recuperatori de la un datornic să scadă la 300 de lei, adică jumătate din cât achitau restanţierii în urmă cu doi ani. "În 2008 suma medie pe care o recuperam de la cei cu restanţe la bănci era de 600 de lei lunar, iar acum aceasta a scăzut la 300 de lei. Încercăm să obţinem o sumă care, chiar dacă e mai mică, este achitată cu regularitate", a declarat Kovacs pentru Gândul.

Citeşte mai multe despre recuperatorii de credite pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici