Recurs la decizia care dă o treime din judeţul Buzău unui urmaş al lui Preda Buzescu

Prefectura Buzău a făcut recurs la sentinţa Judecătoriei Pătârlagele, în urma căreia 63.000 de hectare de pădure, reprezentând toată partea de nord a judeţului, ar urma să ajungă în proprietatea unui urmaş al lui Preda Buzescu.

189 afișări
Imaginea articolului Recurs la decizia care dă o treime din judeţul Buzău unui urmaş al lui Preda Buzescu

Recurs la decizia care dă o treime din judeţul Buzău unui urmaş al lui Preda Buzescu (Imagine: Petre Bitoiu/Mediafax Foto)

Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău, a anunţat, joi, că au făcut recurs la hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Patarlagele atât Prefectura, cât şi cele nouă comisii locale de aplicare a Legii 247 care se referă la retrocedarea pădurilor, în condiţiile în care suprafaţa ce ar trebui să revină mostenitoului lui Preda Buzescu, conform sentinţei judecătoreşti, se întinde pe nouă commune buzoiene: Cislau, Colţi, Nehoiu, Gura Teghii, Pătârlagele, Siriu, Brăeşti, Bozioru şi Cozieni.

"Am depus noi recurs şi cele noi comisii locale implicate, cele care au fost parte în proces, am făcut recurs la o instanţă superioară. Nu o să pot pune în aplicare decât cu ajutorul judeţelor vecine. Dacă va fi acceptată solicitarea altor doi beneficiari, nu de aceeaşi anvergură, dar destul de serioşi, ca suprafaţă, nu ştiu dacă-mi ajung şi judeţele vecine. Oricum, sentinţa trebuie pusă în aplicare. Nu am altă soluţie, nu am decât să-i pun pe toţi în posesie pe aceeaşi suprafaţă şi să trimit înapoi la instanţă să stabilească adevăratul proprietar. Până la urmă asta o să fie soluţia dacă se va constata că se suprapun pe acelaşi amplasament", a declarat prefectul de Buzău.

La sfârşitul lunii trecute, un urmaş al lui Preda Buzescu a câştigat în instanţă 63.000 de hectare de pădure, reprezentând toată partea de nord a judeţului Buzău. Conform prefectului de Buzău, Paul Beganu, persoana în favoarea căreia s-a pronunţat Judecătoria Patarlagele este buzoianul Teodor Năstase, medic veterinar, fost şef al Hergheliei Rusetu.

Prefectul judeţului Buzău a mai precizat, la momentul respectiv, că decizia judecătorilor din Pătârlagele este imposibil de pus în practică, având în vedere că o parte din respectiva suprafaţă de pădure a ajuns, în urma unei decizii definitive şi irevocabile, la Academia Română. În plus, în zona care ar trebui să ajungă la moştenitorul lui Preda Buzescu se află două rezervaţii naturale, respectiv Siriu şi Penteleu. De asemenea, o parte din suprafaţa care revine Academiei Române, dar şi urmaşului lui Preda Buzescu, este revendicată şi de Obştea Moşnenilor Gura Teghii.

Suprafaţa câştigată în instanţă de Teodor Năstase se întinde pe localităţile Cislău, Colţi, Nehoiu, Gura Teghii, Pătârlagele, Siriu, Brăeşti, Bozioru şi Cozieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici