Recursul în cazul restituirii dosarului "Ciorogârla" către procurori va fi judecat miercuri

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti va lua în discuţie, miercuri, recursul în cazul restituirii către procurori a dosarului privind furtul de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, în care 11 militari sunt judecaţi.

16 afișări
Imaginea articolului Recursul în cazul restituirii dosarului "Ciorogârla" către procurori va fi judecat miercuri

Recursul în cazul restituirii dosarului "Ciorogârla" către procurori va fi judecat miercuri

Tribunalul Militar Bucureşti a decis, joi, restituirea dosarului la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instanţei supreme, pentru completarea cercetărilor.

Instanţa a admis, astfel, excepţia de nelegală sesizare a instanţei invocată de avocaţi. Decizia a fost atacată cu recurs de procurorul de şedinţă.

Recursul va fi luat în discuţie miercuri.

În cadrul procesului, avocaţii au invocat mai multe excepţii de nelegală sesizare a instanţei cerând trimiterea dosarului, înapoi la procuror, pentru refacerea actului de sesizare. Aceştia au susţinut că rechizitoriul conţine "erori care nu se probează cu alte afirmaţii".

Totodată, avocaţii au susţinut că anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală pentru trei dintre cei 11 inculpaţi pentru o singură infracţiune de călcare de consemn. Avocaţii au mai arătat că, ulterior, prin rechizitoriul întocmit, i-au trimis în judecată pe cei trei militari cu două infracţiuni de călcare de consemn, mai precis călcare de consemn în formă continuată.

Cei trei procurori sunt Nicuşor Niţă, Marian Tudorache, Cristian Radu.

Avocaţii au susţinut că procurorul era obligat să emită o ordonanţă de extindere a urmăririi penale faţă de cei trei cu privire şi la cea de-a doua faptă de călcare de consemn şi să le-o aducă la cunoştinţă în mod oficial.

În 2 martie, unsprezece militari au fost trimişi în judecată în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, pentru furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În acest caz, procurorii au mai dispus disjungerea cauzei cu privire la persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Unităţii Militare 01916 Cirogârla şi eşaloanelor superioare ce au atribuţii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de pază al unităţii. Totodată, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale cu privire la participarea la comiterea acestui furt şi a altor persoane neidentificate şi cu privire la persoane care au calitate de deţinători sau tăinuitori a armelor şi obiectelor sustrase.

Astfel, au fost trimişi în judecată sergentul Marius Tudorache - pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, călcare de consemn şi instigare la această infracţiune, sergentul major Ionuţ Nicolae Gagea - pentru furt calificat, caporalul Ion Petrică - pentru furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, toţi arestaţi preventiv.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei caporalul Crisitian Radu, soldatul Nicuşor Niţă, caporalul Marian Tudorache, soldatul Marian Dinu, cercetaţi în arest preventiv, precum şi caporalul Constantin Marian Danciu, soldatul Daniel Gugea, soldatul Ştefan Stoilă şi sergentul Valerică Gavrilă - pentru călcare de consemn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici