Recursul lui Bercea Mondial se judecă miercuri la Curtea de Apel Craiova

Recursul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, împotriva măsurii de arestare preventivă pe 29 de zile, dispusă de magistraţii Tribunalului Olt, într-un dosar de tentativă la omor calificat, după ce şi-ar fi înjunghiat un nepot, va fi judecat, miercuri, de judecătorii Curţii de Apel Craiova.

32 afișări
Imaginea articolului Recursul lui Bercea Mondial se judecă miercuri la Curtea de Apel Craiova

Recursul lui Bercea Mondial se judecă miercuri la Curtea de Apel Craiova (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecător Aurel Ilie, dosarul în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este cercetat pentru tentativă la omor calificat a ajuns, luni, la instanţa craioveană.

"Recursul a fost stabilit pentru miercuri, după ora 11.00", a afirmat pentru corespondentul MEDIAFAX judecătorul Aurel Ilie.

Conform purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecător Cosmin Mitrache, procurorii au solicitat emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Bercea Mondial pentru "patru temeiuri juridice".

Astfel, în actul de sesizare al Tribunalului Olt, prin care procurorii au solicitat emiterea mandatului de arestare preventivă, se arată că Bercea Mondial "exercită presiuni asupra persoanei vătămate" sau încearcă o "înţelegere frauduloasă" cu aceasta.

De altfel, după incidentul în care Ionuţ Anghel, zis Mercedes, a fost înjunghiat, atât acesta, cât şi rudele tânărului aflate în localul unde a avut loc incidentul au susţinut că victima a fost înjunghiată de către Bercea Mondial.

Ulterior, rudele tânărului înjunghiat şi-au schimbat declaraţiile, afirmând că cel care l-a înjunghiat pe Mercedes este unul dintre fiii minori ai lui Bercea Mondial.

"Eu am discutat cu fiul meu şi mi-a spus că nu l-a tăiat Bercea. A spus că l-a tăiat Bercea pentru că avea ură pe el şi a zis că dacă spune treaba asta se scoate în faţa mea. Fiul meu avea interdicţie să iasă afară şi, pentru că aveam eu ură şi pică pe Bercea, a zis că Bercea l-a tăiat ca să cadă pe el. După ce Bercea s-a jurat că nu l-a tăiat pe fiul meu, m-am dus din nou la el şi l-am întrebat. El mi-a recunoscut atunci că nu Bercea l-a tăiat şi că l-a tăiat unul dintre fiii lui. Dacă fiul meu a minţit, să răspundă. Să răspundă pentru tot ce scote pe gură", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, Felix Anghel, tatăl lui Ionuţ Anghel, zis Mercedes, internat la SJU Craiova.

De asemenea, procurorii din Olt consideră că "inculpatul încearcă să zădărnicească în mod direct sau indirect aflarea adevărului prin influenţarea unei părţi, a unui martor sau expert ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de probă".

În actul de sesizare al instanţei, procurorii mai susţin că Bercea Mondial a încercat să se sustragă cercetărilor, ei apreciind că Sandu Anghel ar fi săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede o pedeapsă mai mare de patru ani.

"Există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică", se mai arată în documentul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Leziunile suferite de tânărul înjunghiat în urma conflictului în care a fost implicat Bercea Mondial au pus în pericol viaţa victimei, care ar fi putut muri fără intervenţia medicilor, afirmă reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

"Sigur că viaţa i-a fost pusă în pericol întrucât leziunile se află la nivelul organelor vitale, respectiv plămânul. A avut risc vital leziunea pe care a avut-o. Intervenţia medicilor de la Craiova i-a salvat viaţa", a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Geormăneanu.

Ionuţ Anghel a fost adus, în noaptea de joi spre vineri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SJU Craiova, după ce a fost înjunghiat de două ori într-un conflict în care a fost implicat unchiul său, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În urma incidentului, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, care nu a fost găsit de anchetatori, a fost dat în consemn la frontieră.

Anghel a fost prins de poliţişti sâmbătă seară, în Sectorul 5 din Capitală, în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la investigaţii criminale. El a fost reţinut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru tentativă de omor calificat, iar duminică a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Olt.

În momentul în care a fost pronunţată decizia instanţei, Bercea Mondial a spus că este nevinovat, iar soţia acestuia a susţinut că unul dintre fiii lor l-ar fi înjunghiat pe tânăr.

În noiembrie 2010, Bercea Mondial a fost implicat într-un conflict cu acelaşi nepot, Ionuţ Anghel. Atunci, Bercea Mondial a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina după ce maşina sa a fost lovită din spate de cea a nepotului său, în urma impactului autoturismul în care se afla Anghel răsturnându-se pe un câmp din apropriere de comuna Mărunţei (Olt).

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope, iar în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia acestuia, Maria Băsescu, au participat, în septembrie 2009, la Festivalul romilor de la Costeşti. Băsescu a asistat la un spectacol de dansuri şi muzică ţigănească, fiind luat la un moment dat de câţiva tineri şi dus pe scenă, unde a dansat alături de ei. Preşedintelui i-a fost reproşat ulterior faptul că s-a întâlnit acolo cu Bercea Mondial, cu care, împreună cu soţia, a dansat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici