„Regele Charles a murit”, un fake news al presei ruse. Cum s-a născut şi replica Londrei

Ambasadele Londrei la Moscova şi Kiev au intervenit astăzi pentru a-i contesta veridicitatea.

1901 afișări
Imaginea articolului „Regele Charles a murit”, un fake news al presei ruse. Cum s-a născut şi replica Londrei

„Regele Charles a murit”, un fake news al presei ruse. Cum s-a născut şi replica Londrei

Ştirea despre aşa-zisa moarte a Regelui Carol al III-lea a circulat în mass-media online şi pe site-urile de bârfă, fiind vânturată de presa de la Moscova, relatează Sky News UK.

Ambasadele Londrei la Moscova şi Kiev au intervenit astăzi pentru a-i contesta veridicitatea.

„Veştile despre moartea Regelui Charles al III-lea sunt false”, a scris reprezentanţa diplomatică britanică în Ucraina pe profilul său X, cu un mesaj evidenţiat pe fond roşu în ucraineană şi în engleză. 

Londra întăreşte că ştirea este complet falsă şi că Regele „continuă să-şi îndeplinească angajamentele instituţionale şi private”, inclusiv audierile săptămânale de miercuri cu prim-ministrul Rishi Sunak.

Un purtător de cuvânt de la Downing Street, întrebat despre acest lucru în briefing-ul zilei, a susţinut acelaşi lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici