Reînvestirea lui Olaru la DIICOT şi a Gabrielei Scutea ca adjunct al lui Kovesi, avizate de CSM

Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, joi, cu unanimitate, reînvestirea în funcţie a procurorilor Codruţ Olaru la conducerea DIICOT şi a Gabrielei Scutea ca adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

230 afișări
Imaginea articolului Reînvestirea lui Olaru la DIICOT şi a Gabrielei Scutea ca adjunct al lui Kovesi, avizate de CSM

Reînvestirea lui Olaru la DIICOT şi a Gabrielei Scutea ca adjunct al lui Kovesi, avizate de CSM (Montaj foto)

Adjunctul procurorului general, Gabriela Scutea, a declarat, joi, după audierea sa din plen, că principala ei realizare este dialogul cu angajaţii din Parchetul instanţei supreme, dar şi cu cei de la parchetele curţilor de apel din teritoriu, precum şi implicarea sa în atragerea proiectelor cu finanţare Phare, realizând 17 proiecte în trei ani, în valoare de nouă milioane de euro, ceea ce a fost un început foarte bun.

Codruţ Olaru a declarat că priorităţile sale sunt consolidarea instituţională a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care însă nu se poate realiza fără existenţa unei legi organice de organizare şi funcţionare a structurii, precum şi combaterea infracţiunilor de violenţă cu arme de foc şi a criminalităţii informatice.

În timpul audierii sale în Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Codruţ Olaru a afirmat că în cei trei ani de când condus structura s-a înregistrat o rată a achitărilor de 0,014 la sută, arătând că din 2.000 de inculpaţi în cazurile instrumentate de DIICOT, aproximativ 1.100 au fost arestaţi preventiv.

De asemenea, Olaru a subliniat creşterea valorii de droguri confiscate, de la trei milioane de euro în 2006 la 166 de milioane de euro în 2009.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a înaintat, în 18 februarie, spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii propunerile pentru reînvestirea în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Gabrielei Scutea, respectiv a lui Codruţ Olaru pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici