Renumita ”naşă” a mafiei italiene a fost arestată pe aeroportul din Roma

  • Un renumit şef al sindicatului criminal din Napoli a fost arestat în timp ce se pregătea să urce într-un avion către Spania, au spus autorităţile italiene.
  • Procurorii au pretins că Maria Licciardi, în vârstă de 70 de ani, a condus reţele de extorcare din funcţia de şef al sindicatului Camorra, cu sediul în Napoli.
2977 afișări
Imaginea articolului Renumita ”naşă” a mafiei italiene a fost arestată pe aeroportul din Roma

Renumita ”naşă” a mafiei italiene a fost arestată pe aeroportul din Roma

Ministrul de interne, Luciana Lamorgese, a lăudat arestarea Mariei Licciardi, în vârstă de 70 de ani, de către ofiţerii carabinieri la ordinul procurorilor din Napoli, potrivit The Guardian.

„Nici nu a clipit când ofiţerii au blocat-o şi au prezentat mandatul semnat de parchetul din Napoli”, a spus ANSA.

Când a fost arestată pentru prima dată în 2001, după ce a fost oprită în timp ce conducea o maşină lângă Napoli, Licciardi figurase printre primii 30 de fugari din Italia. Ea a fost eliberată din închisoare în 2009, după ce a fost condamnată cu executare pentru infracţiuni legate de mafie.

Procurorii din Napoli, într-un interviu din 2009 au descris-o pe Licciardi drept o adevărată „madrina” (naşă) din sindicatul Camorra. Fratele ei era şef al clanului şi ea a luat decizii pentru familia criminalului împreună cu alţi şefi ai clanului, au spus procurorii.
 
Extorcarea deţinătorilor de afaceri locale, traficul de droguri şi infiltrarea contractelor de lucrări publice sunt surse tradiţionale de venituri ilicite pentru Camorra, cu sediul în Napoli, unul dintre sindicatele majore ale criminalităţii din Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici