Repartizare licee 2019. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe admitere.edu.ro

Rezultatele repartizării în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională au fost publicate pe admitere.edu.ro, potrivit unui anunţ al Ministerului Educaţiei.

9849 afișări
Imaginea articolului Repartizare licee 2019. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe admitere.edu.ro

Rezultate repartizare licee 2019. Absolvenţii clasei a VIII-a află vineri la ce liceu au fost repartizaţi

Rezultatele repartizării în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională au fost publicate la ora 08.00 .

Rezultate repartizare licee 2019

Astfel, elevii pot afla, vineri, la ce liceu au fost repartizaţi, accesând admitere.edu.ro.

Repartizarea în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului şcolar 2019-2020 se va face computerizat, conform MEN.

Potrvit aceleiaşi surse, următoarea etapă se va desfăşura în intervalul 15 - 18 iulie 2019, perioadă în care va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

În zilele de 19, 22 şi 23 iulie 2019, va avea loc rezolvarea de către comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi în etapa repartizării computerizate, conform calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de MEN.

În perioada 4 - 8 iulie 2019 a avut loc verificarea de către candidaţi şi părinţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor şi listarea fişelor corectate din calculator, în timp ce în intervalul 3 - 7 iulie 2019, completarea opţiunilor în fişele de înscriere şi introducerea în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere.

Cea de-a doua etapă a admiterii la licee se va desfăşura în perioada 23 iulie-1 august 2019.Potrivit datelor calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de MEN, în 23 iulie 2019 va avea loc afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă.

Ulterior, în zilele de 24 - 25 iulie 2019, va avea loc, potrivit aceleiaşi surse, înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă.
În perioada 26 – 29 iulie 2019 se vor desfăşura probelor de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă, în timp ce în intervalul 24 - 30 iulie 2019 se va dispune primirea cererilor de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare, conform calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de MEN.

A doua etapă a admiterii la licee se va încheia pe 1 august 2019. Astfel, în zilele de 31 iulie -1 august 2019, va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare.

În ceea ce priveşte calendarul de admitere în învăţământul profesional şi dual, în perioada 8 - 12 iulie 2019, va avea loc depunerea dosarelor de înscriere, la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost declaraţi admişi, urmând ca în intervalul 15-16 iulie 2019 să aibă loc rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere.

Admiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă se va face în perioada 15- 18 iulie 2019. În acest interval va avea loc înscrierea la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă a candidaţilor de seriile anterioare care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2019- 2020, potrivit datelor MEN.

În zilele de 19, 22,respectiv 23 iulie 2019 va avea loc repatizarea candidaţilor de seriile anterioare care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2019-2020 pe locurile de la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă.

Potrivit Ministerului Educaţiei, repartizarea se face ordonând candidaţii în judeţul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opţiunile exprimate.

Ordonarea candidaţilor se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare naţională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obţinută la proba de limbă şi litaratură română din cadrul evaluării naţionale, nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale şi nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2019

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează după următoarea formulă: MA=0,2 x ABS + 0,8 x EN (MA = medie admitere; ABS = medie generală de absolvire a claselor V-VIII; EN = medie generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, conform Anexei nr. 1 la OMEN Nr. 4829/30.08.2018.

Taguri:
absolventi,
elevi,
liceu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici