Reportaj: Aventurile lui Boc la metrou. Cum l-a învăţat Boagiu pe premier să bage cartela şi de unde a făcut rost Boc de mărunţiş

Cu zece minute înainte ca noile staţii ale magistralei 4, Jiului şi Parc Bazilescu, să primească botezul oficial al primului metrou plecat de la peron, un mare Audi A8 negru al Ministerului Transporturilor a depus-o pe trotuarul de pe bulevardul Bucureştii Noi pe ministrul Anca Boagiu. Forfota de ziarişti, angajaţi ai Metrorex gătiţi la costume, dar şi cei câţiva pensionari care căscau gura la marea adunare de la noua staţie Jiului au încremenit pentru o clipă. Mai era însă până la ora 10, când venea Emil Boc.

471 afișări
Imaginea articolului Reportaj: Aventurile lui Boc la metrou. Cum l-a învăţat Boagiu pe premier să bage cartela şi de unde a făcut rost Boc de mărunţiş

Reportaj: Aventurile lui Boc la metrou. Cum l-a învăţat Boagiu pe premier să bage cartela şi de unde a făcut rost Boc de mărunţiş (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

În aşteptarea premierului, Boagiu a fost luată în primire de directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte. Li s-a alăturat vesel Ion Rădoi, liderul sindicatului Metrorex şi fost senator PSD. Cu traumele grevelor organizate de sindicalist încă proaspete în minte, Boagiu şi Udrişte i-au strâns mâna crispaţi şi au privit stânjeniţi în alte zări.

"Să intrăm", a invitat-o pe doamna ministru un oficial de la Metrorex să se adăpostească de picurii de ploaie, sub cupola de sticlă de la intrarea în subteran. "Lasă că rămânem noi aici", a mârâit cu lehamite un poliţist, privind la norii grei de ploaie.

Pufăind ca un motor cu aburi dintr-o ţigară, un pensionar privea toată adunătura de oficiali: "Am auzit că ăştia care coboară nu mai urcă înapoi". Până să sosească şi premierul Boc, pensionarul a coborât hotărât scările, să-şi testeze teoria. După câteva minute, a ieşit cu paşi mari, de marş, de pe scara rulantă nou-nouţă, care îl scosese teafăr la suprafaţă, şi a plecat lămurit: Boc şi Boagiu vor scăpa şi ei.

Ca un vârtej, premierul şi escorta lui de băieţi cu umerii pătraţi au apărut din senin şi au pus întregul alai în mişcare, prin tunelul către peroane.

De unde a făcut Boc rost de mărunţiş. Boagiu către premierul încurcat cu cartela: "Invers!"

Metrorex a pregătit pentru premier şi ministrul său tot ce avea mai bun. Dalele şi gresia luceau, iar măştile de metal proaspăt vopsit care acopereau pereţii arătau ca o maşină proaspăt ieşită pe porţile fabricii. Până şi la casa de bilete, Metrorex a scos la înaintare o doamnă roşcată, care arăta mai degrabă a stewardesă profesionistă şi pentru zâmbetul larg al căreia merita să-ţi faci chiar un abonament lunar la metrou.

Emil Boc a ocolit însă ispita, preferând tehnica modernă: un aparat automat nou-nouţ, cu ecran tactil, care îţi scotea cartela cât ai clipi, după ce introduceai banii. În faţa acestui aparat, mulţi s-au putut lămuri de ce un premier are nevoie de atâţia consilieri: pentru că doi dintre ei, cu un sfert de oră înainte de sosirea lui Boc, pregătiseră deja pe trotuarul de lângă staţia de metrou cei 3 lei mărunţi, atât de necesari premierului pentru o banală cartelă de două călătorii.

Capcana penibilă de care consilierii l-au ferit pe Boc era însă mult mai adâncă decât lipsa mărunţişului din buzunarul primului clujean al ţării: aparatul ultramodern al Metrorex nu dădea rest, ruşine anunţată cu litere mari, inscripţionate.

Citeşte continuarea reportajului despre aventurile lui Emil Boc pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici