Reprezentant Smithfield Ferme: Gripa nu putea porni din Timiş

Directorul de Relaţii Publice al Smithfield Ferme, cu sediul la Timişoara, Mihai Sepeţean, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că virusul de gripă porcină apărut în Mexic nu putea porni de la fermele de porci din Timiş, compania americană fiind foarte strictă în luarea măsurilor sanitar-veterinare.

217 afișări
Imaginea articolului Reprezentant Smithfield Ferme: Gripa nu putea porni din Timiş

Reprezentant Smithfield Ferme: Gripa nu putea porni din Timiş (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul Mihai Sepeţean a spus că articolul apărut în cotidianul New York Times nu face referire la faptul că virusul de gripă porcină ar fi putut porni de la tulpini ale acestei boli existente în fermele de porci din România.

"Nu există nicio referire în articolul din New York Times din data de 6 mai 2009 cu privire la posibilitatea că originea virusului ar fi la una din fermele noastre din România (…). Nu există nicio relaţie între virusul noii gripe A / H1 N1 şi fermele noastre. Nu există niciun caz de gripă la animalele sau la personalul care deserveşte fermele noastre. O echipă de 20 de medici veterinari împreună cu autorităţile sanitar-veterinare locale şi naţionale (DSV şi ANSVSA) supraveghează 24 de ore din 24 animalele din fermele noastre şi o echipă de medici supraveghează personalul care deserveşte aceste ferme", a spus Mihai Sepeţean.

Potrivit sursei citate, toate fermele şi obiectivele operate de Smithfield Ferme sunt autorizate integral şi funcţionează conform reglementărilor din România şi Uniunea Europeană.

Compania operează, în prezent, peste 40 de ferme de creştere a porcilor în regiunea Banatului, majoritatea fiind investiţii de tip greenfield, în care sunt angajate peste 850 de persoane.

New York (NY) Times a prezentat pe larg, într-un articol postat pe site-ul propriu, activităţile din România ale grupului Smithfield, care deţine o fermă de porci în Mexic suspectată de apariţia gripei porcine, amintind de cazurile de pestă cu care acesta s-a confruntat în trecut pe piaţa românească.

Cotidanul susţinea că grupul american Smithfield, cel mai mare crescător de porci din România, a primit subvenţii de la stat de circa 18 milioane de euro şi sprijin politic din partea autorităţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici