Restaurantele din Bucureşti, închise din nou. De astăzi, în Capitală se va putea servi masa doar la terasă

  • De astăzi vei putea să iei masa doar la terasă
  • 4.000 de restaurante şi cafenele au fost din nou închise la interior
  • 40% dintre operatorii din industrie au închis definitiv după primele restricţii
1859 afișări
Imaginea articolului Restaurantele din Bucureşti, închise din nou. De astăzi, în Capitală se va putea servi masa doar la terasă

Restaurantele din Bucureşti, închise din nou

De astăzi poţi să mănânci doar la terasă în Bucureşti. Restaurantele au fost închise din nou în capitală. Răzvan Crişan, vicepreşedinte HORA spune că restaurantele au investit şi au luat măsuri, iar oamenii se puteau relaxa într-un mod controlat. Acum nu doar angajaţii vor fi afectaţi, ci şi cei care nu mai au locuri în care să se relaxeze şi care vor aglomera spaţiile publice.

În Bucureşti sunt aproximativ 4.000 de restaurante şi cafenele care produc o treime din vânzările totale din România. Cifra de afaceri a restaurantelor din Bucureşti era înainte de Covid de 1,5 miliarde de euro. După primul val de restricţii, 40% dintre operatorii din industrie au închis definitiv locaţiile, iar cifra de afaceri a celor care au rezistat crizei a scăzut cu 80%.

„Industria asta nu a fost parte din problemă, din contră, a fost parte din soluţie. Iar acum ce se va întâmpla foarte probabil, oamenii neavând locuri civilizate pentru a se relaxa în mod responsabil, probabil o să se întâmple ce s-a întâmplat la metrou în dimineaţa asta, o aglomerare din asta, scăpată complet de sub control. O să fie dramatic pentru că vă daţi seama că toate restaurantele îşi făcuseră nişte stocuri, deci arunci foarte multă marfă. Le spui colegilor tăi că nu ştii ce se va întâmpla, pe bună dreptate, ceea ce te face să pari un amator”, spune Răzvan Crişan, vicepreşedinte HORA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici