Restructurarea centrelor pentru adulţi cu dizabilităţi care au peste 50 de beneficiari, prioritară. Ce declară ministrul Muncii, Raluca Turcan

Ministrul Muncii Raluca Turcan susţine că restructurarea centrelor pentru adulţi cu dizabilităţi care au peste 50 de beneficiari este o prioritate a ministerului.

311 afișări
Imaginea articolului Restructurarea centrelor pentru adulţi cu dizabilităţi care au peste 50 de beneficiari, prioritară. Ce declară ministrul Muncii, Raluca Turcan

FOTO Raluca Turcan/Facebook

„Dezinstituţionalizarea şi restructurarea centrelor pentru adulţi cu dizabilităţi care au peste 50 de beneficiari reprezintă un demers prioritar pentru Ministerul Muncii şi pentru Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Ministrul susţine că vizita pe care a făcut-o vineri la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihică destinat persoanelor adulte cu dizabilităţi din Băbeni (judeţul Vâlcea) i-a reconfirmat faptul că reducerea numărului de persoane din aceste centre înseamnă condiţii mai bune şi servicii mai eficiente.

„Am văzut, de asemenea, cât este de important parteneriatul dintre stat şi ONG-uri în procesul de dezinstituţionalizare şi de protecţie a persoanelor cu dizabilităţi, un exemplu de bune practici în acest sens fiind colaborarea dintre autorităţile locale şi Fundaţia SERA în beneficiul centrului pentru copiii cu dizabilităţi”, a mai scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Raluca Turcan a mai anunţat că a fost stabilită, împreună cu ANDPDCA, o foaie de parcurs pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Vâlcea şi se estimează că, într-un interval de aproximativ 3 ani, vor putea fi îndeplinite toate cerinţele pentru servicii sociale de calitate.

Dezinstituţionalizarea şi restructurarea centrelor pentru adulţi cu dizabilităţi care au peste 50 de beneficiari...

Publicată de Raluca Turcan pe Vineri, 23 aprilie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici