Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii contănţeni

Poliţiştii constănţeni au reuşit anihilarea unei reţele de falsificatori de bancnote româneşti şi străine ai cărei membri intenţionau să pună în circulaţie banii respectivi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

17 afișări

Potrivit IPJ Constanţa, poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au obţinut informaţii că un bărbat de 59 de ani din Constanţa deţine o cantitate mare de bancnote contrafăcute atât româneşti, cât şi străine.

În 24 martie, un poliţist sub acoperire a avut o întâlnire cu bărbatul respectiv, ocazie cu care a achiziţionat suma de 4.100 lei compusă din 16 bancnote a câte 100 lei şi 50 bancnote a câte 50 lei, toate contrafăcute. Trei zile mai târziu, a avut loc o nouă întâlnire între cei doi, iar poliţistul sub acoperire a mai cumpărat suma de 5.000 de dolari, compusă din bancnote de 100 de dolari contrafăcute, purtând aceeaşi serie.

Cu această ocazie, a fost organizată prinderea în flagrant a bărbatului, asupra sa fiind găsită suma de 3.500 de lei primită de la poliţistul sub acoperire, precum şi suma de 7.500 dolari compusă din bancnote de 100 de dolari contrafăcute.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că bancnotele erau contrafăcute de doi tineri din Năvodari, în vârstă de 17 şi 18 ani. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul bărbatului de 59 de ani şi la o adresă din Năvodari, oamenii legii au găsit bancnote contrafăcute similare celor cumpărate de poliţistul sub acoperire precum şi tehnică de calcul cu ajutorul căreia ar fi fost imprimate bancnotele contrafăcute.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru falsificare de monede sau de alte valori şi falsificare de valori străine. Ei au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pe data de 28 martie, iar Judecătoria Constanţa a decis cercetarea acestora în libertate, luând faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici