Video Reţea de traficanţi care aduceau droguri din Bulgaria şi le vindeau în Bucureşti, destructurată de poliţie

Cinci bucureşteni au fost arestate preventiv şi alte şase sunt cercetate pentru trafic de droguri pe relaţia Bulgaria-România, poliţiştii descoperind pe parcursul cercetărilor două kilograme de heroină, un pistol cu glonţ, cărţi de identitate false şi bani.

251 afișări

Reţeaua de traficanţi, considerată una din cele mai importante, a fost destructurată de poliţiştii de la crimă organizată Serviciul Antidrog, coordonaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), se arată într-un comunicat de presă de luni al Poliţiei Române.

Grupul, format din 11 bucureşteni, cu vârste cuprinse între 27 şi 67 de ani, este suspectat că procura, introducea în ţară şi vindea heroină în Bucureşti.

Astfel, sâmbătă, poliţiştii antidrog, sprijiniţi de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu şi de cei de la crimă organizată din Giurgiu, au prins doi suspecţi, într-un autoturism deţinut fără acte legale.

În urma controlului maşinii, poliţiştii au descoperit, ascunse în filtrul de aer, două pachete cu un kilogram de heroină, cu grad ridicat de puritate.

Din cercetări a rezultat că drogurile au fost cumpărate în aceeaşi zi, de la o reţea de traficanţi bulgari care acţiona în zona Sofia, din Bulgaria.

În aceeaşi cauză, în noaptea de 21 spre 22 septembrie, poliţiştii antidrog au prins, tot în punctul de trecere al frontierei Giurgiu, un alt membru al reţelei în timp ce încerca să introducă în ţară, ascunsă în portiera autoturismului cu care se deplasa, cantitatea de aproximativ un kilogram de heroină.

Continuând cercetările, poliţiştii antidrog şi luptătorii Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei, în baza autorizaţiilor Tribunalului Bucureşti, au făcut nouă percheziţii în Bucureşti, la locuinţele membrilor grupării. Cei nouă au fost duşi, la sfârşitul săptămânii, la sediul DIICOT pentru audieri.

În urma percheziţiilor poliţiştii au descoperit şi confiscat aproximativ două kilograme de heroină, un pistol cu glonţ Toraki, deţinut ilegal, două cărţi de identitate falsificate, 4.400 de euro despre care se deţin date că provin din traficul de droguri şi materiale folosite la porţionarea, ambalarea şi consumul drogurilor, existând indicii că sunt purtătoare de urme ale acestor substanţe.

După audierea suspecţilor, procurorul de caz a emis, pe numele tuturor, ordonanţe de reţinere pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi finanţarea în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc.

Cei 11 au fost prezentaţi, duminică, în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti care au emis mandate de arestere preventivă pentru 30 de zile pe numele a cinci dintre ei.

Pe parcursul anchetei, poliţiştii antidrog au colaborat cu poliţiştii bulgari prin intermediul SECI (Southeast European Cooperative Initiative) şi au primit sprijin de la specialiştii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

Poliţiştii antidrog continuă investigaţiile pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor membrilor reţelei, precum şi pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici