Reţea de traficaţi de droguri ce opera în trei judeţe, anihilată de poliţişti şi procurorii DIICOT

Peste jumătate de kilogram de canabis şi o cultură in-door, cu 30 ghivece în care era plantat canabis, au fost confiscate de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii, din Ploieşti, şi procurori DIICOT, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant şi a cinci percheziţii în trei judeţe.

122 afișări
Imaginea articolului Reţea de traficaţi de droguri ce opera în trei judeţe, anihilată de poliţişti şi procurorii DIICOT

Reţea de traficaţi de droguri ce opera în trei judeţe, anihilată de poliţişti şi procurorii DIICOT(Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit IGPR, în data de 15 mai, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti au prins în flagrant, în municipiul Constanţa, două femei care aveau asupra lor peste 400 de grame de canabis, destinate comercializării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O zi mai târziu, poliţiştii şi procurorii au făcut cinci percheziţii, trei în judeţul Prahova şi câte una în judeţele Constanţa şi Tulcea, în urma cărora au depistat aproximativ 100 de grame de canabis, o cultură in-door cu 30 de plante de canabis, puse în ghivece, prevăzută cu sisteme de încălzire şi iluminare, precum şi trei cântare electronice.

În cauză exista suspiciunea că persoanele cercetate au procurat, consumat şi comercializat droguri de risc şi droguri de mare risc, respectiv cocaină, se menţionează într-un comunicat al DIICOT, în care se mai arată că drogurile procurate de suspecţi erau vândute la preţul de 50 - 60 lei/gramul de canabis, cocaina la preţul de 100 de euro/ gram, iar substanţele care au efecte psihoactive, sub formă de materie vegetală mărunţită şi sub formă de prafuri, la preţuri cuprinse între 20 şi 70 de lei, în funcţie de tipul de produs, de cantitate şi de clienţi.

Ulterior percheziţiilor, la sediul DIICOT au fost duse 25 de persoane pentru audieri, dintre care şapte persoane, cu vârste cuprinse între 24 de ani şi 46 de ani, sunt bănuite de trafic şi consum ilicit de cannabis, fapte comise în judeţele Prahova, Constanţa şi Tulcea. Patru dintre acestea au fost reţinute şi, ulterior, arestate preventiv, iar faţă de alte două s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, iar la acţiune au participat şi poliţiştii de la BCCO Constanţa, SCCO Tulcea, IPJ Tulcea, precum şi cu sprijinul Jandarmeriei Române. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici